Versnellingshuis

De nieuwe economie is circulair. Niet voor niets is dit ook de ambitie waaraan Nederland zich heeft gecommitteerd voor 2050. Tijd dus voor een nieuwe manier van produceren en inkopen. Om alles wat we gebruiken na afloop een hoogwaardige bestemming te geven, zijn ondernemers van cruciaal belang. Veel van hen zijn al aan de slag met circulair ondernemen, anderen lopen nog tegen belemmeringen aan of hebben vragen. Precies de reden voor de start van het Versnellingshuis. Een project dat ondernemers helpt aan de slag te gaan met circulair ondernemen.

Het Versnellingshuis is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, VNO-NCW, MVO Nederland en Het Groene Brein. We werken samen met partijen als RVO.nl, Holland Circular Hotspot en MKB Nederland. Samen versterken en versnellen we het circulair ondernemerschap in Nederland. MVO Nederland werkt daarbij voorbij als facilitator en verbinder tussen verschillende partijen.

Wat we doen

In het Versnellingshuis bieden we ondernemers uitgebreide maatwerkondersteuning. Zo brengen we je in contact met de juiste expert of een loket. En zetten we ons ondernemersnetwerk in om tot de juiste match te komen: geregeld organiseren wij events voor ondernemers waar we uitdagingen over circulair ondernemen uitvoerig behandelen.

Stel je vraag

Meer informatie over het Versnellingshuis of zelf op zoek naar ondersteuning bij circulair ondernemen? Bezoek dan de speciale website voor dit project op www.versnellingshuisce.nl.

Meer weten over het project?

Neem contact op met Hester via h.vanbeeckcalkoen@mvonederland.nl.

Hester van Beeck Calkoen

Projectmanager

Misschien vind je dit ook interessant

Operatie herbruikbare instrumententafel
Hoe kunnen we de impact van de zorgsector verlagen? In dit project kijken we naar de kans van slagen voor een circulaire model voor instrumententafels in de operatiekamer.
Lees meer
Textiel van Nederlandse bodem
Wat als de textielproductie weer in Nederland plaatsvindt en grondstoffen op eigen land verbouwd worden? Zoals hennep, een uitstekende grondstof om in Nederland te oogsten.
Lees meer
Werkbroek op circulaire missie
Monteurs in fabrieken, magazijnmedewerkers in distributiecentra of militairen in logistieke operaties – het zijn beroepen die vragen om stevige, beschermende werkkleding. Om werkkleding die bestand is tegen intensief gebruik, slijtage en vaak wassen. Meestal kiezen bedrijven voor een mix van polyester en katoen. Niet duurzaam, wel stevig. Een recyclebaar alternatief vinden blijft een uitdaging. Daarom werkt MVO Nederland met producenten, leveranciers, merken, retailers en recyclers samen aan een circulaire werkbroek, wél gemaakt met gerecycled materiaal.
Lees meer
Bekijk alle projecten