Het broodje is samengesteld door souschef Paul Weijers van de Nieuwe Winkel in Nijmegen en gemaakt met lokale ingrediënten van boeren uit de regio. Dit smaakvolle broodje bestaat uit:
Ingelegde groenten van Basic Theory Ferments
Waterkers en slamix van De Klispoel, zij zijn als sinds 1975 biologisch
Brood van Graangeluk
Lokale noten en poten van Veld4 die zorgen als een duurzame bron van eiwitten
Oermosterd van Brouwerij de Hemel
Groentecroutons van Snaqs
Honny Cress / Shiso van Koppert Cress
Het broodje is te vinden in de bedrijfsrestaurants van het Radboudumc en Radbouwd Universiteit.
Elk broodje draagt bij aan de verduurzaming van de landbouw én zorgt voor een eerlijke prijs voor de boer. Broodje Nimma bewijst dat bedrijven, boeren en consumenten op een eenvoudige manier duurzame stappen kunnen zetten.
Lees hier het nieuwsbericht over Broodje Nijmegen en bekijk de video >>