Broodje Nijmegen

Broodje Nijmegen, ook wel Nimma in de volksmond, is het resultaat van een samenwerking tussen Radboudumc, Radboud Universiteit, MVO Nederland, HAN, Compass en Vermaat. Dit duurzame broodje benadrukt lokale, natuurlijke ingrediënten en inspireert inkopers en consumenten om bewuste keuzes te maken. Met Broodje Nimma willen we de lokale economie ondersteunen en bijdragen aan een duurzamer voedselsysteem.

Waar komen de ingrediënten vandaan?

Het broodje is samengesteld door souschef Paul Weijers van de Nieuwe Winkel in Nijmegen en gemaakt met lokale ingrediënten van boeren uit de regio. Dit smaakvolle broodje bestaat uit:

  • Ingelegde groenten van Basic Theory Ferments

  • Waterkers en slamix van De Klispoel, zij zijn als sinds 1975 biologisch

  • Brood van Graangeluk

  • Lokale noten en poten van Veld4 die zorgen als een duurzame bron van eiwitten

  • Oermosterd van Brouwerij de Hemel

  • Groentecroutons van Snaqs

  • Honny Cress / Shiso van Koppert Cress

Het broodje is te vinden in de bedrijfsrestaurants van het Radboudumc en Radbouwd Universiteit.

Elk broodje draagt bij aan de verduurzaming van de landbouw én zorgt voor een eerlijke prijs voor de boer. Broodje Nimma bewijst dat bedrijven, boeren en consumenten op een eenvoudige manier duurzame stappen kunnen zetten.  

Lees hier het nieuwsbericht over Broodje Nijmegen en bekijk de video >>