In deze workshop leer je niet alleen wat de rol is van dat wat we elke dag op ons bord. Nee, je ziet vooral recht voor je neus hoe ook jij kunt bijdragen aan een mooier, natuurlijker Nederland via dat wat je eet en drinkt. We gaan in gesprek met mensen die laten zien dat het anders kan, mits je samenwerkt. Van regeneratieve boer Ramona Schalkwijk tot het eten in de bedrijfsrestaurants bij de NS; vier partijen laten horen hoe ze natuurlijk eten aanpakken. Krijg de kans om vragen te stellen en ga naar huis met een kist vol groente en fruit van natuurlijke landbouw. Bij wijze van spreken dan, he.
En ja, natuurlijk gaat het ook in deze sessie om doen. Dus gaan we in het laatste deel van dit uur in gesprek met de zaal. Hoe kun jij ons land mooier eten? Hoe kun jij bijdragen aan meer natuurlijk eten en drinken in voedselketens? Leer van elkaar en eet Nederland natuurlijk.
Kom erachter hoe je Nederland natuurlijk kunt eten via het voedsel dat je inkoopt
Laat je inspireren door drie bedrijven en een boerin die door de hele voedselketen samen de biodiversiteit in de landbouw versterken via onder meer Broodje Utrecht.
Vraag alles wat je wilt weten aan onder meer een regeneratieve boerin en een grote inkoper van catering.
Krijg een sneakpreview van een nieuw initiatief van MVO Nederland dat de transitie naar natuurlijke landbouw verder helpt (en zowel inkopers als boeren helpt)
Gerard Teuling
Sectormanager Agrifood
Ramona Schalkwijk
Regeneratieve boerin
Lotte de Boer
Commercieel directeur bij de Lokalist
Patricia Temme
Programmamanager duurzaam ondernemen en innovatie, NS
Deze break-outsessie is onderdeel van Dag voor DoenDenkers, het grootste zakelijke duurzaamheidsfestival van het jaar. Dit event vindt plaats op 7 juni 2024 in het Beatrix Theater, Utrecht.
Bekijk alle info over Dag voor DoenDenkers op de eventpagina via de knop hieronder.