Vanaf nu heeft Rotterdam ook een eigen broodje. Geen standaard broodje kaas of avo smash, maar Rotterdams zoals het hoort: lokaal, lekker en gewoon goed. De Rotterdamse chef Pepijn Schmeink ontwikkelde de recepturen en met maximaal vier handelingen staat het broodje zo op tafel.
Het Broodje Rotterdam - ook wel het RotterBammetje genoemd - bestaat uit de volgende ingrediënten:
Kroten van Landzicht Biologisch, een biologische boerderij nabij Rotterdam die al decennia lang met zorg en respect voor natuur verse groenten en fruit teelt
Gele erwt van Klompe Agri, een familiebedrijf dat overtuigd is dat een gezonde grond de basis is voor gezonde producten
Granen van Gebiedscoöperatie van het Buijtenland van Rhoon, een plek waar boeren, recreatieondernemers, natuurliefhebbers en verenigingen laten zien hoe het ánders kan
Jalapeno saus van Van Gelder, oer-hollands maar hypermodern familiebedrijf dat seizoensgroenten voorop heeft staan
Erwtencresh van Daphne’s moestuin, waar ze microgroenten kweekt, rijk aan voedingsstoffen en op natuurlijke en biologische wijze geteeld
Het RotterBammetje is een product van Het Nieuwe Nassen Inkoperscollectief
In Het Nieuwe Nassen Inkoperscollectief supporten we natuurinclusieve boeren en de biodiversiteit. Sluit je ook aan bij Het Nieuwe Nassen en bouw mee aan een gezond voedselsysteem. Volg ons op Instagram @hetnieuwenassen