Broodje Amsterdam

Broodje Natuurlijk Amsterdam is een initiatief van MVO Nederland in samenwerking met lokale partijen en pionierende boeren die de biodiversiteit versterken. Dit duurzame broodje – ontwikkeld na het succes van Broodje Natuurlijk Utrecht en Nijmegen – laat zien hoe we met lokale, natuurlijke ingrediënten duurzaam en gezond eten concreet maken.

Broodje Amsterdam komt in twee varianten: eentje samengesteld door Reintz Mulder, kok bij RAI Amsterdam. Het andere broodjesrecept is ontwikkeld door Nadia Zerouali, culinair schrijfster en presentactrice.

Broodje Favamole – zorgvuldig samengesteld door Nadia Zerouali

Het broodje bestaat uit drie hoofdingrediënten:

  • Rond zuurdesembrood van bakkerij MAMA, dat met biologische granen uit Nederland werkt en handgemaakt brood maakt zonder toevoegingen.

  • Favamole van Andres Jara. Dit is een alternatief voor guacamole gemaakt van biologische tuinbonen verbeteren die de bodemvruchtbaarheid en geïmporteerde avocado’s vervangen.

  • Giardiniera pickle van Thull’s Deli en is gemaakt met biologische wortel, bloemkool, venkel en paprika, gefermenteerd voor extra gezondheidsvoordelen.

Fotografie door Robin Walrecht, @fromplanttofork.

Broodje zachte geitenroomkaas – zorgvuldig samengesteld door Rientz Mulder

Dit broodje bestaat uit vijf ingrediënten:

  • Wederom een broodje van bakkerij MAMA

  • Zachte geitenroomkaas van de Ridammerhoeve, een biologisch-dynamische boerderij waar geiten veel buitenruimte krijgen, geen chemische middelen gebruikt worden en alles gebeurt in een gesloten kringloop

  • Appelchutney van Thull's Deli, gemaakt van lokale biologische appels

  • Notenmix walnoot/hazelnoot, gecrushed van Plantage Nieuwland, waar ze werken zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest

  • Frisse sla cress mix van Chef’s Farm, gespecialiseerd in verticale landbouw zonder bestrijdingsmiddelen, waardoor minder land nodig is voor landbouw en natuur behouden blijft