Broodje Amsterdam komt in twee varianten: eentje samengesteld door Reintz Mulder, kok bij RAI Amsterdam. Het andere broodjesrecept is ontwikkeld door Nadia Zerouali, culinair schrijfster en presentactrice.
Het broodje bestaat uit drie hoofdingrediënten:
Rond zuurdesembrood van bakkerij MAMA, dat met biologische granen uit Nederland werkt en handgemaakt brood maakt zonder toevoegingen.
Favamole van Andres Jara. Dit is een alternatief voor guacamole gemaakt van biologische tuinbonen verbeteren die de bodemvruchtbaarheid en geïmporteerde avocado’s vervangen.
Giardiniera pickle van Thull’s Deli en is gemaakt met biologische wortel, bloemkool, venkel en paprika, gefermenteerd voor extra gezondheidsvoordelen.
Fotografie door Robin Walrecht, @fromplanttofork.
Dit broodje bestaat uit vijf ingrediënten:
Wederom een broodje van bakkerij MAMA
Zachte geitenroomkaas van de Ridammerhoeve, een biologisch-dynamische boerderij waar geiten veel buitenruimte krijgen, geen chemische middelen gebruikt worden en alles gebeurt in een gesloten kringloop
Appelchutney van Thull's Deli, gemaakt van lokale biologische appels
Notenmix walnoot/hazelnoot, gecrushed van Plantage Nieuwland, waar ze werken zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest
Frisse sla cress mix van Chef’s Farm, gespecialiseerd in verticale landbouw zonder bestrijdingsmiddelen, waardoor minder land nodig is voor landbouw en natuur behouden blijft