Praktijkvoorbeeld

Kwekerij Hartman werkt CO2-neutraal en zonder chemische middelen. Daarnaast wekt de kwekerij groene energie op voor eigen gebruik.

Over MVO Nederland

Jaarverslagen

Jaarverslag 2018: versneld naar de nieuwe economie

Als ondernemer wil je blijven ondernemen. Je wilt je toekomst veilig stellen. Volgens ons kan dat alleen als je onderneemt in de nieuwe economie – een economie die klimaatneutraal, circulair, inclusief en eerlijk is. MVO Nederland wil samen met ondernemers zo snel mogelijk naar die nieuwe economie. Om dat te bereiken maken we innovaties mogelijk via onverwachte samenwerkingen. En creëren we de juiste condities bij bijvoorbeeld overheden. Download hieronder ons jaarverslag 2018 om te zien hoe we in 2018 versneld hebben naar de nieuwe economie.

In dat jaarverslag lees je bijvoorbeeld dat:

  • MVO Nederland al in 7 sectoren aan de weg timmert om die van begin tot eind te verduurzamen;
  • er al 330 partners actief zijn in onze themanetwerken;
  • we het oor hebben van meerdere Kamerleden, die het afgelopen jaar in zeker 10 debatten onze input gebruikten;
  • we al 11 expedities en impactcoalities hebben gestart, en dat er nog veel meer gaan volgen;
  • we in 10 landen duurzame programma's hebben lopen met Nederlandse ondernemers;
  • en we al meer dan 1.500 matches tussen ondernemers hebben gemaakt op onze Futureproof.community.

Je ziet het, koplopende ondernemers zijn volop in beweging. Wij versnellen die beweging en leggen de lat hoog: in 2025 is de nieuwe economie goed voor 20 procent van het bnp. In ons jaarverslag 2018 lees je over onze belangrijkste wapenfeiten van het afgelopen jaar én de stand van zaken in het grootste duurzame bedrijvennetwerk van Europa. Zo werkt de nieuwe economie voor alle bedrijven, groot én klein. Doe je mee?

Lees hier ons jaarverslag 2018.

Jaaroverzicht 2017: Haastige spoed is goed

Vol trots kijken we terug op een bijzonder jaar waarin we de beweging met, van en door ondernemers naar een nieuwe economie hebben versterkt met honderden activiteiten.

2017 was ook het jaar waarin we samen zijn gegaan met De Groene Zaak: samenwerking is nodig voor het bereiken van ambitieuze doelen. Het motto van onze strategie is 'Haastige spoed is goed'. Er is nog veel te doen in een beperkte tijd als we in 2025 het kantelpunt willen realiseren: 20% van het Nederlandse BNP gaat dan om in de nieuwe economie. De nieuwe economie is klimaatneutraal, circulair, inclusief en heeft eerlijke ketens.

In dit overzicht laten we je enkele voorbeelden zien hoe het MVO Nederland-netwerk in 2017 aan die nieuwe economie heeft gewerkt.

Lees hier ons jaaroverzicht 2017
Download ons financiële jaarverslag 2017

2016

In 2016 zijn grote stappen gezet op het gebied van MVO. Het Klimaatverdrag van Parijs en de Sustainable Development Goals, allebei vastgesteld eind 2015, gaven een belangrijke impuls aan de discussie over een nieuwe, duurzame economie. Dit soort wereldwijde, richtinggevende afspraken laten zien dat duurzaamheid geen tijdelijke of vrijblijvende kwestie is. Zoals we noteerden in het MVO Trendrapport 2017: Werelddoelen bepalen de opdracht. In Nederland groeit de groep bedrijven waarvoor duurzaamheid geen bijzaak, maar de norm is. Er zijn echter ook nog grote stappen te zetten willen we een echte omslag naar een duurzame economie maken.

De tijd van vrijblijvend praten en overleggen over duurzaamheid liggen echter definitief achter ons. De uitdagingen op het gebied van mens en milieu zijn groot en urgent, er is geen tijd te verliezen. Dat merken we ook in ons werk: van een kennisinstituut dat zich hoofdzakelijk richt op bewustwording en voorlichting transformeren we naar een bedrijvennetwerk met actieve partners die de lat steeds hoger leggen. Samen met onze 2200 partners zorgen we dat de duurzame economie daadwerkelijk dichterbij komt, in Nederland en internationaal. In dit jaarverslag staan daarvan tal van voorbeelden.

Ook voor MVO Nederland zelf was 2016 een jaar van grote veranderingen. Financieel en organisatorisch hebben we hard gewerkt aan het verbeteren van de slagkracht van de organisatie en een stabiele financiële basis. De volgende stap is het ontwikkelen van een nieuwe meerjarenstrategie, gericht op het zo snel mogelijk transformeren naar een duurzame economie. Hier gaan we in 2017 mee aan de slag. Vaststaat dat we voortbouwen op de sterke kanten die we in de afgelopen jaren hebben ontwikkeld: ons bedrijvennetwerk, onze onafhankelijke positie en onze deskundige en betrokken collega's.

Lees hier ons jaarverslag 2016
Download ons financiële jaarverslag 2016

2015

Klik hier voor het jaarverslag 2015 van MVO Nederland
Download het financiële jaarverslag 2015 van MVO Nederland

2014

Lees de samenvatting van het jaarverslag van MVO Nederland
Klik hier voor het online jaarverslag 2014 van MVO Nederland
Download het financiële jaarverslag 2014 van MVO Nederland

2013

Lees en download hier het jaarverslag 2013 van MVO Nederland
Download het financiële jaarverslag 2013 van MVO Nederland

2012

Lees en download hier het geïntegreerd jaarverslag 2012 van MVO Nederland
Download het financiële jaarverslag 2012 van MVO Nederland

2011

Download het jaaroverzicht 2011 van MVO Nederland
Download het maatschappelijk jaarverslag 2010-2011 van MVO Nederland
Download het financiële jaarverslag 2011 van MVO Nederland

2010

Download het jaaroverzicht 2010 van MVO Nederland
Download het financiële jaarverslag 2010 van MVO Nederland

2009

Download de impressie van het jaarverslag 2009 van MVO Nederland
Download het financiele jaarverslag 2009 van MVO Nederland

2008

Download het jaarverslag 2008 van MVO Nederland

Laatst bijgewerkt: 
27-05-2019 13:39