Vergroot je impact

Agenda

dinsdag 26 juni 2018 - 13:30 tot 17:00
dinsdag 26 juni 2018 - 16:00 tot 20:00
woensdag 27 juni 2018 - 13:00 tot 16:30
woensdag 27 juni 2018 - 14:00 tot 17:00

Koplopernetwerk

Over het netwerk

Het Koplopernetwerk van MVO Nederland is een netwerk van de meest ambitieuze en gedreven ondernemers die de transitie naar de nieuwe economie willen versnellen. Het Koplopernetwerk dient als kartrekker van de grote beweging en legt de lat hoog. Samen brengen we de nieuwe economie dichterbij. 

Wat betekent deelname aan het koplopernetwerk?

  • Je profileert je als koploper. Je bent onderdeel van een select gezelschap; niet iedere onderneming kan toetreden. Ondernemers worden getoetst aan toelatingscriteria als duurzaam leiderschap, maatschappelijke toegevoegde waarde en mate van ontwikkeling en ondersteuning van duurzame innovaties.
  • Je beïnvloedt de agenda van duurzaam Nederland. Je werkt mee aan vragen als: waar liggen de komende jaren de prioriteiten? Wat moeten we aanpakken om het kantelpunt in 2025 te realiseren?
  • Je werkt mee aan de lobbyagenda van MVO Nederland, voor ambtelijk en politiek Den Haag. Het Koplopernetwerk is de groep ondernemers waar wij in eerste instantie input ophalen voor onze lobby en uitingen. Daarnaast kan je meewerken aan diverse politieke campagnes of aan de lobby voor circulaire economie in Brussel.
  • Je werkt aan doorbraken binnen je eigen onderneming, sector en/of keten, door deelname aan innovatieprojecten: Met een coalitie van partijen werk je aan duurzame vraagstukken die daadwerkelijk een bijdrage leveren aan de versnelling van de nieuwe economie.
  • Je hebt nauwe contacten met wetenschappers in het netwerk van Het Groene Brein: Binnen dit netwerk zetten wij vraagstukken van ondernemers uit.

Raad van Partners

Vanuit het Koplopernetwerk wordt een Raad van Partners gevormd. Als deelnemer van het Koplopernetwerk heb je de mogelijkheid zitting te nemen in de Raad van Partners. De Raad bestaat uit ongeveer 20 leden die op persoonlijke titel zitting nemen in de Raad en op regelmatig basis samenkomen.

De Raad van Partners representeert de visie, ambitie en ervaringen van de koplopers. De Raad van Partners dient als adviseur en sparringpartner voor de directie van MVO Nederland en denkt mee over de koers van het Koplopernetwerk. Zitting in de Raad van Partners biedt een unieke kans om op strategisch niveau mee te denken hoe we het organisatiebrede doel -de omslag naar een duurzame economie in 2025- gaan realiseren.

Doe mee!

Wil jij samen met andere koplopers daadwerkelijk positieve impact realiseren? Ben je niet bang om risico te nemen en je kop boven het maaiveld te steken? Neem dan deel aan het Koplopernetwerk!

Laatst bijgewerkt: 
22-06-2018 10:19