Wat is MVO?

Waarom MVO?

Bedrijven hebben verschillende redenen om zich met MVO bezig te houden. In de praktijk spelen altijd meerdere motieven een rol. We onderscheiden drie hoofdmotieven:

MVO omdat het loont

MVO draagt bij aan de financiële prestaties van bedrijven, zeker gerekend over de langere termijn. De markt werkt mee: de vraag naar duurzame producten en diensten stijgt. Een besparing in het energieverbruik of het gebruik van grondstoffen kan lucratief zijn. Betrokken bedrijven hebben beter gemotiveerde medewerkers, wat de arbeids- productiviteit verhoogt. In ons dossier MVO loont vind je alle financiële voordelen van MVO op een rij.

MVO omdat het moet

Soms worden bedrijven gedwongen om zich (meer) met MVO bezig te houden, meestal onder druk van grote inkopers als de overheid of grote bedrijven, of door incidenten als consumentenboycots, mediaschandalen of stakingen. Bedrijven die zich niet aan de minimale maatschappelijke normen houden, verliezen zo hun 'license to operate'. Ondernemingen die maatschappelijk verantwoord werken, hebben daar minder last van.

Verder vindt zowel de Nederlandse overheid als de internationale gemeenschap het van belang dat bedrijven zich aan wetten en internationale richtlijnen houden. Lees meer hierover in ons dossier Overheidsbeleid voor MVO.

MVO omdat het hoort

Niet alleen financiële overwegingen of druk van buitenaf spelen een rol bij MVO. Veel bedrijven doen het omdat zij fatsoenlijk zaken willen doen. Ze willen een steentje bijdragen aan de maatschappij, gaan op een prettige manier om met hun personeel en willen het milieu niet te veel belasten. Ze doen aan MVO, omdat ze vinden dat het hoort. Meer over het thema ethiek lees je in ons dossier Bedrijfsethiek.

Bij sommige ondernemingen, zoals Triodos Bank en Ecostyle, liggen ethische motieven zelfs aan de basis van het bedrijf. Zij willen op bedrijfsmatige wijze maatschappelijke problemen oplossen. Dit soort ondernemingen worden social enterprises of maatschappelijke ondernemingen genoemd.

Laatst bijgewerkt: 
10-04-2017 14:37