Van start naar beleid

De IMVO voucher biedt internationale ondernemers 50% korting op een investering in duurzaamheidsadvies (tot €10.000,- ex BTW).  De huidige regeling loopt tot en met november 2017, of wanneer de laatste 20 IMVO vouchers zijn vergeven. IMVO vouchers worden uitgegeven door MVO Nederland in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken.
 
Sinds de regeling is gestart in 2012 hebben meer dan 170 Nederlandse ondernemers gebruik gemaakt van de IMVO voucher. Zij lieten onderzoek doen naar het verduurzamen van hun handelsrelaties in opkomende markten. Enkele voorbeelden:   
  • Importeur van biologische groenten en fruit Eosta ondersteunt boeren in Kenia bij de verbetering van de avocadoteelt. Hoe precies? Dat liet Eosta onderzoeken met hulp van een IMVO Voucher.
  • Duurzaam tassenmerk MYOMY liet onderzoek doen naar de eigen impact op mens, dier en milieu in productieland India. Dat resulteerde in een nieuwe aanpak en een landelijke communicatiecampagne.
  • PaperWise ontwikkelde met hulp van de IMVO Voucher een duurzame variant van papier en karton, gemaakt van landbouwafval.

Iets voor jou?

Wil jij ook €10.000,- ontvangen om je internationale keten verduurzamen? De IMVO voucher is geldig voor meer dan 60 landen. Kijk op onze IMVO voucherpagina, of neem contact op via mail: imvovouchers@mvonederland.nl of telefoon: 030-2305600.