Van start naar beleid

foto aan de slag met MVO, Fairphone - CC BY-NC-SA 2.0

Aan de slag met MVO

Snelle start

MVO is vaak heel logisch, heel praktisch en heel voor de hand liggend. Op elke afdeling van uw bedrijf zijn er quick wins te halen. In uw HR, inkoop en huisvesting maakt u zonder veel investering al veel duurzaamheidswinst.  Kijk voor een vliegende start naar deze 100 tips voor het verduurzamen van uw bedrijfsprocessen.  

MVO-beleid 

De MVO-tips helpen bij een vliegende start met MVO. Het duurzame verschil maak je wanneer je verschillende MVO-acties met elkaar verbindt en je richt op de MVO-acties die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Een strategisch MVO-plan helpt hierbij. 

MVO STEPS helpt u om structureel met MVO aan de slag te gaan. In 4 stappen maakt en implementeert u uw MVO-beleid.

Succesfactoren

Structureel met MVO aan de slag gaan vergt vaak een echte organisatieverandering. Vergroot de kans op een geslaagde implementatie van uw MVO-beleid door rekening te houden met de 3 succesfactoren:

  • Voor een succesvol MVO-beleid is overleg geweest met uw belangrijkste stakeholders. zij hebben immers belang bij de koers die u vaart. 
  • Een geslaagd MVO-beleid is opgenomen in de cultuur van het bedrijf. Het staat of valt bij het draagvlak onder alle mensen die actief zijn in uw bedrijf. 
  • Openheid en transparantie over uw MVO-beslissingen helpt bij het opzetten van een gedragen MVO-beleid. 

Foto: Fairphone, CC BY-NC-SA 2.0

Laatst bijgewerkt: 
21-05-2014 17:50