Transparantie

foto transparantie, fotograaf Jeffry Ruigendijk

Wat is transparantie?

Transparantie is een belangrijk instrument voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Transparantie gaat over openheid, zichtbaarheid en toegankelijkheid van uw organisatie. Door inzicht te geven in de dilemma’s waar u in uw bedrijf mee kampt, hoe u daarmee omgaat en welke gevolgen uw keuzes hebben, wordt u voor belanghebbenden beter aanspreekbaar op uw activiteiten. Dat leidt ertoe dat ze met u mee kunnen denken over oplossingen en verbeteringen, dat uw klanten weten wat ze aan u hebben en dat u achteraf in staat bent verantwoording af te leggen over uw bedrijfsvoering.

Bent u transparant?

Wat kan transparantie betekenen voor uw onderneming? Lees waarom het belangrijk is transparant te zijn en welke trends er spelen. Ga vervolgens zelf aan de slag met transparantie aan de hand van de door MVO Nederland ontwikkelde stappenplannen. Of laat u inspireren door enkele praktijkvoorbeelden van koplopers op het gebied van transparantie.

EU-transparantierichtlijn

De EU verplicht de grootste bedrijven van Europa openheid te geven over milieu- en maatschappelijk beleid. Hier staan de meestgestelde vragen en antwoorden over de nieuwe richtlijn.

Laatst bijgewerkt: 
18-02-2015 16:31