Alle tools voor MVO

U wilt aan de slag met MVO. Maar het aanbod van hulpmiddelen is overweldigend. Hoe vindt u de tool die past bij uw vraag? Deze pagina geeft een overzicht van de meest gebruikte tools voor MVO. Zoek hieronder uw tool of filter afhankelijk van het doel waarbij u hulp zoek in het assortiment naar de tool die u verder helpt. Mist u een tool? Laat het ons weten!

De Natural Capital Protocol Toolkit is een interactieve database voor organisaties die hun natuurlijk kapitaal willen meten en optimaliseren. Als je onderneming natuurlijke hulpbronnen gebruikt, en dat doen de meeste, is de Toolkit je eerste stop voor instrumenten om duurzamer te werken.

De tools in de Toolkit zijn ingedeeld op business context, hulpbronnen en behoeften. Aan de hand van een overzichtelijk dashboard kies je welke op dit moment het best bij je past.    

Het Natural Capital Protocol is het eerste gestandaardiseerde framework om je impact op en afhankelijkheid van de natuur en natuurlijke hulpbronnen te meten. Deze bijbehorende Toolkit is ontwikkeld door de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD) in samenwerking met de Natural Capital Coalition.

​Open de Toolkit 

De verspillingschecker is speciaal gemaakt voor iedereen die actief is in de sector Food & Agribusiness. Het is een quick scan waarbij je in vijf minuten zicht krijgt op de kansen in jouw bedrijf om verspilling tegen te gaan.

De acht vragen gaan over de verschillende facetten van verspilling en waar in het bedrijfsproces deze kan ontstaan. Van productie en voorraad tot verpakkingen en het klantcontact. Aan het eind van de quiz ontvang je per e-mail jouw score en feedback per antwoord.

Searious Business zet zich in om de wereld van plastic te veranderen. Het primaire doel is om te voorkomen dat plastic in onze oceaan terecht komt, om een gezonde oceaan en planeet te creëren.

We werken samen met betrokken bedrijven om hun plastic kringloop te sluiten. Op deze manier kunnen we voorkomen dat plastic naar onze omgeving lekt en tegelijkertijd aan de toenemende vraag naar producten en diensten voldoet. We willen de 20.000 kilo plastic die per minuut in onze oceaan terechtkomt terugdringen naar ZERO.

Missie

Het plasticgebruik van bedrijven reduceren en in een gesloten kringloop te houden. Bedrijven profiteren van een hoger rendement door plastic afval in de waardeketen te vermijden.

Met de Plastic Scan wordt het gebruik van plastic voor bedrijven meetbaar en inzichtelijk gemaakt. Als bedrijf ontvang je een Plastic-label (A tot F), zodat je precies weet waar je staat. Daarnaast wordt er duidelijk inzicht gegeven in de verbeteringen die doorgevoerd kunnen worden, waardoor het bedrijven in staat stelt om over te schakelen van het gebruik van plastic naar alternatieven. Onderneem nu actie, vul de Plastic Scan in en ontvang vandaag nog je Plastic-label.

Wat is de CO2-voetafdruk van úw organisatie? Bereken met deze tool gratis en direct hoeveel uitstoot van CO2 uw bedrijfsactiviteiten veroorzaken.