Helpdesk

Praktijkvoorbeeld

Afvalstortplaatsen die aanvankelijk buiten steden lagen, worden opgeslokt door groeiende metropolen. Dit zorgt voor schrijnende omstandigheden, wereldwijd. "Grote wereldsteden kwamen naar ons toe met de vraag: hoe moeten we dit oplossen?", vertelt Jan Boone, voormalig directeur van de VAR. Wat? Begin jaren '80 kwamen gifschandalen door het storten van afval in de bodem aan het licht. "Ik ben toen...

Sustainable Development Goals

MVO Nederland en de SDG's

De lancering van de SDG's markeert een bijzonder moment in de internationale samenwerking. De steun van private partijen mag daarbij niet ontbreken. Daarom ondertekenden we het SDG Charter over de rol van bedrijven, het maatschappelijk middenveld en crosssectorale samenwerkingsverbanden. Om gezamenlijk te werken aan de realisatie van de Sustainable Development Goals. 

De SDG's bieden ook houvast aan onze Ambitie2020: Nederland wereldvoorbeeld van een circulaire en inclusieve economie. Met de verschillende (sector)netwerken draagt MVO Nederland bij aan de realisatie van de SDG's in Nederland. Wil jij ook als individueel bedrijf weten hoe je strategisch kunt aansluiten bij de SDG's? Dan is onze strategiesessie iets voor jou.

Laatst bijgewerkt: 
12-12-2016 15:52