Sociale innovatie

Aan de slag

Wilt u met sociale innovatie aan de slag, dan moet u op zoek naar de manier die het beste past bij uw bedrijf. Hier vindt u concrete tips om (onderdelen van) sociale innovatie in uw organisatie door te voeren. 

Ook kunt u met collega’s in gesprek over hoe zij invulling geven aan sociale innovatie. Bijvoorbeeld tijdens verschillende expedities sociale innovatie.

Ga in gesprek met uw medewerkers

Ideeën om slimmer en beter te werken vindt u vaak op de werkvloer. Want wie weet er nu beter wat er slimmer kan dan degenen die het werk uitvoeren? Ga dus in gesprek met uw medewerkers. Wat hebben zij nodig om hun werk zo goed mogelijk te doen?

De kern van sociale innovatie is de interactie tussen werkgever en werknemer. Een dialoog is een goede manier om hun wensen en ideeën te horen. Die zijn niet allemaal haalbaar of uitvoerbaar, maar als u duidelijke kaders stelt waarop uw medewerkers input kunnen geven schept u geen valse verwachtingen.

Tip voor starters:

Begin met kleine vraagstukken. Zo doet u ervaring op met deze interactieve manier van werken. Ook voor uw medewerkers is het prettig om te merken dat ze mee kunnen denken, maar niet direct voor een té grote uitdaging staan.

Op weg met sociale innovatie

Als we verder inzoomen het succes van sociale innovatie zien we duidelijke verschillen tussen de vier routes.

‘Ondernemend managen’ en ‘slimmer werken’ hebben het sterkste effect op de bedrijfsprestaties, respectievelijk 36% en 35%. ‘Co-creatie’ en ‘flexibel organiseren’ volgen met 18% en 11%. Volgens Henk Volberda bevestigen deze bevindingen “eens te meer dat leiderschap en vakmanschap cruciaal zijn voor een bedrijf.”

Wilt u op weg met één van deze sociale innovatie routes? Lees hier de do’s & don’ts van dynamisch managen, slimmer werken, flexibel organiseren en co-creatie.

(Beeld: Smallworldsocial, CC BY-SA 3.0)

Laatst bijgewerkt: 
30-09-2015 09:15