Expert

In drie stappen naar je stakeholders

Ook partner worden?

Agenda

dinsdag 1 augustus 2017 (Hele dag)
dinsdag 15 augustus 2017 - 14:00 tot 15:00
dinsdag 15 augustus 2017 - 15:15 tot 16:15
donderdag 24 augustus 2017 - 16:00 tot 19:00

Transport & logistiek

De transportsector heeft door het gebruik van motorvoertuigen een grote impact op het milieu. De uitstoot heeft effect op de lokale luchtkwaliteit en het klimaat. Die impact is te verkleinen door het gebruik van zuinige transportmiddelen, efficiënter vervoer en het gebruik van alternatieve brandstoffen en aandrijftechnieken.

IMVO Netwerk Maritiem

uw contactpersoon:

Mieke Bakker
sectormanager Maritiem
T: 06-83523653
m.bakker@mvonederland.nl

Mieke Bakker

Nederland is van oudsher een maritieme natie. Er bestaat een ouderwets Hollands gloriegevoel. Toch staat de sector de laatste jaren onder druk. Toenemende concurrentie vanuit het buitenland, een onzekere brandstofprijs, moeite met het vinden van gekwalificeerd personeel en strengere wet- en regelgeving op milieugebied vragen om een innovatieve aanpak. Nieuwe, slimme oplossingen gericht op MVO bieden kansen.

Binnen het IMVO Netwerk Maritiem werkt een groep koplopende ondernemers aan sociale innovaties, nieuwe verdienmodellen en een betere samenwerking tussen partijen in de keten. Vanuit een gezamelijk ambitie zetten zij projecten op gericht op verschillende onderdelen van de internationale keten en duurzame marktkansen. In dit proces wordt nauw samengewerkt met Nederland Maritiem Land.

Beklijk hier de netwerkpagina van het IMVO-Netwerk Maritiem. Volg de laatste ontwikkelingen via grensverleggers.nl/maritiem

Over Mieke Bakker

Sinds februari 2014 werk ik als sectormanager maritiem bij MVO Nederland. In het verleden was ik onder meer directeur van Stichting Droogdok Jan Blanken, oprichter en president van WISTA The Netherlands en directeur bij Scheepsbouw Nederland. Naast mijn huidige functie als sectormanager maritiem, ben ik fractievoorzitter bij D66 Hellevoetsluis.

Laatst bijgewerkt: 
14-11-2016 17:15