Expert

Ook partner worden?

Agenda

maandag 26 juni 2017 - 09:00 tot 17:00
maandag 26 juni 2017 - 15:30 tot 18:00
dinsdag 27 juni 2017 - 16:00 tot 17:00

Kleding en textiel

Projecten in de modesector

Het MVO-netwerk mode van MVO Nederland biedt Nederlandse ondernemers:

  • Toegang tot een uniek netwerk van duurzame ondernemers en experts in de modesector
  • Inzicht in internationale MVO-risico’s en -kansen
  • Profilering van uw duurzame ambities
  • Hulp bij het opzetten en financieren van duurzame projecten

Dit zijn de duurzame projecten die mede dankzij het modenetwerk van MVO Nederland zijn gestart:

Verspilling van onverkochte kleding Circulaire bedrijfskleding
30% van alle onverkochte kleding wordt weggegooid. Althans, dat is de mythe die rondzingt in de moderetail. MVO Nederland onderzoekt hoeveel werkelijk wordt afgeschreven, wat dat bedrijven en milieu kost en wat bedrijven ertegen kunnen doen. De uitkomsten van het onderzoek zijn gepubliceerd in Oktober 2016. Verschillende bedrijven, zorginstellingen, textielfabrikanten en onafhankelijke expert zijn bezig met het realiseren van circulaire bedrijfskleding. Zoals het unieke project: ‘Zorgzame bedrijfskleding’. Ook hebben wij een lijst met bedrijven die zich bezig houden met circulaire bedrijfskleding.
Tannery of the Future Circular Bag
De 'Tannery of the future' is een eenvoudige self-assessment voor looierijen en hun afnemers: modemerken en retailers. Ze ontdekken hoe ze scoren op alle relevante onderdelen van MVO: van veilige arbeidsomstandigheden en leefbaar loon tot afvalwaterzuivering en recycling. Gratis te downloaden.
Het Utrechtse recyclingatelier i-did en de Ethics Group willen een draagtas op de markt brengen, gemaakt van gerecycled textiel, De tas is gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in Macedonië. De tas van gerecycled textiel kan de plastic draagtas vervangen.
Gerecyclede jeans Recycling-challenge
House of Denim en Kings of Indigo uit Amsterdam ontwikkelden samen met Sympany een jeans gemaakt van 19% procent gerecyclede
spijkerbroeken
die in Amsterdam zijn gedragen. Nu sluiten grote merken zich aan bij een club die standaard minstens 5% ‘post consumer recycled
content’ wil verwerken in hun kleding.
Tijdens de Dutch Design Week hebben studenten onder begeleiding van ontwerpers Bas Kosters en Conny Groenewegen oplossingen verzonnen voor hergebruik van oude legerkleding. Ideeën voor een jas ('The Admiral') en festivaltent ('The Fancy') wonnen. Beide worden nu verder ontwikkeld. 
Sustainable Leather Award Duurzaam sourcen
Wat is duurzaam en eerlijk leer? Daarover verschillen de meningen binnen en buiten de leersector. De Sustainable Leather Award van Hivos, Shoestainable, VGT, SLEM en MVO Nederland bracht voor het eerst duurzame en eerlijke leermode onder de landelijke aandacht.  MVO Nederland en CBI helpen gezamenlijk Nederlandse ondernemers bij het sourcen van duurzame leren producten uit ontwikkelingslanden, zoals Ethiopië en Albanië. In Ethiopië investeren 2 Nederlandse bedrijven in de productie van chroomvrij leer.
Laatst bijgewerkt: 
10-11-2016 15:29