ICT-diensten

Helpdesk

Nut en noodzaak

ICT is niet meer weg te denken uit onze samenleving. We wonen, werken, reizen en communiceren met en dankzij allerlei ICT-toepassingen. Op weg naar een duurzame samenleving wordt die invloed van ICT alleen maar groter. Sterker nog, ICT-oplossingen kunnen in veel sectoren een cruciale rol spelen in de omslag naar duurzaamheid.

Zet de impact van je bedrijf positief in

Zorg er daarom voor dat de impact die je bedrijf heeft op de maatschappij, positief is. De ontwikkelingen op technologisch vlak volgen elkaar zo snel op, dat wetgeving over bijvoorbeeld privacy vaak al snel achterhaald is. Des te belangrijker is het voor IT-bedrijven om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor de impact van hun bedrijfsvoering op de maatschappij.

Laat je inspireren en ga aan de slag

In dit dossier lees je wat die maatschappelijke impact van jouw bedrijf is en wat het je oplevert om die positief in te zetten. En natuurlijk hoe je direct aan de slag kunt. Duurzaam ondernemen betekent voor een softwareontwikkelaar iets anders dan voor een webhosting-bedrijf of een ICT-dienstverlener. Daarom delen we de ICT-sector in de volgende deelsectoren in:

Foto Datacenter Work door Leonardo Rizzi (CC BY-SA 2.0).

Laatst bijgewerkt: 
26-04-2017 14:37