SDG Corporate Strategy Check

De Sustainable Development Goals vormen een internationaal erkend framework voor maatschappelijke issues. Belangrijk is het om integraal naar deze thema's te kijken, maar dat wil niet zeggen dat je op alle 17 thema's actief hoeft te zijn. Onder leiding van ervaren experts van MVO Nederland ga je aan de slag met de meest materiële SDG's voor jouw organisatie.

Over de SDG Corporate Strategy Check

De SDGs worden sinds 2015 wereldwijd gedragen als agenda voor duurzame verandering. 17 thema’s omvatten tientallen subdoelen waaraan organisaties over de hele wereld aan bij kunnen dragen. 

Als organisatie met een geïntegreerd MVO-beleid wil je graag weten op welke onderdelen jullie bijdragen aan deze internationale maatschappelijke agenda. Belangrijk is het om integraal naar deze thema’s te kijken, maar dat wil niet zeggen dat je op alle SDG-thema’s actief hoeft te zijn. Soms kan je juist jouw impact vergroten door te focussen op die thema’s die voor jou het belangrijkst zijn. 

Onder leiding van onze ervaren experts ga je aan de slag om de meest materiële SDG’s voor jouw organisatie aan te wijzen. Je ontwikkelt een SDG-strategie met bijbehorende doelstellingen, uitgewerkt in een actieplan op maat. Ook kijken we hoe je over deze SDGs kan rapporteren in het (maatschappelijk) jaarverslag.

Resultaat

Na deze SDG-strategiesessie heb je:

  • Inzicht in de SDG-thema’s die voor jou het meest relevant zijn
  • Een aangescherpte MVO-strategie die aansluit bij de internationale SDG-agenda
  • Feedback van jouw belangrijkste stakeholders op deze strategische koers
  • Concrete doelstellingen om jouw positieve impact van de SDG-selectie te vergroten 
  • Een communiceerbare roadmap om deze SDG-strategie uit te voeren

Doelgroep

De SDG-Strategiesessie is bedoeld voor bedrijven die behoefte hebben aan een MVO-strategie die aansluit bij de internationale SDG-agenda en hun maatschappelijke impact willen vergroten. 

Praktisch

De SDG-Strategy check is afgestemd op bedrijfsspecifieke behoeften. De locatie en datum worden in overleg afgestemd.

Kosten

Deelname kost €5.200,- exclusief BTW. Pluspartners van MVO Nederland en leden van het Grote Bedrijven Netwerk kunnen gebruik maken van hun vrije ruimte. 

Meer informatie

Wil je meer informatie over het programma, individuele mogelijkheden of direct aanmelden? Bekijk de factsheet of neem direct contact op met Monique van Vliet van MVO Nederland. 

- of ga terug naar het complete overzicht Producten en Diensten