Praktijkvoorbeeld

Wat? Klimaatneutraal vergaderen terwijl u geniet van het uitzicht over Landgoed de Reehorst. Dat kan bij het cultuur- en congrescentrum Antropia. Het centrum verhuurt zaalruimte aan de zakelijke en culturele markt en doet dit altijd vanuit een duurzaam oogpunt. Antropia is nu bijna 10 jaar klimaatneutraal en daarmee het eerste klimaatneutrale cultuur- en congrescentrum van Nederland. De...

Risicomanagement

Helpdesk

MVO Tools

De SER heeft in 2014 een online dossier MVO-risicomanagement gepubliceerd, dat zich met name richt op ‘due diligence’ vraagstukken in relatie tot mensenrechtenonderwerpen.

De UN Guiding Principles on Business and Human Rights geven internationaal geaccepteerde richtlijnen over hoe bedrijven met mensenrechten dienen om te gaan.

De portal voor de UN Guiding Principles (link hieronder) geeft antwoorden op een veelheid aan vragen rondom de UN Guiding Principles en de juridische status van deze normen. Daarnaast verschaft de website actueel nieuws, informatie over evenementen, tools voor de topeassing van de richtlijnen, etc.

Het belang van due diligence (MVO-risicomanagement) groeit. Daarom heeft de commissie IMVO van de Sociaal Economische Raad (SER) het initiatief genomen om door NEN een praktijkrichtlijn (NPR) te laten ontwikkelen waarmee bedrijven worden ondersteund in de operationalisering van due diligence.

Via onderstaande link kunt u gratis een Nederlandse samenvatting van de NPR 9036 richtlijn downloaden.

Geeft inzicht in de MVO-risico's in internationale handelsrelaties/ketens.