Partners en Netwerken

Onze diensten

Of je nu starter bent, MKB'er of multinational, als partner van MVO Nederland versnel je je ondernemersambities.

In welke fase of sector je ook zit, bij ons zit je goed om duurzame resultaten te boeken. Wij laten je zien wat de nieuwe economie voor jou betekent, zodat jij de slimste keuzes kunt maken. Ook als je je impact wil meten, je bedrijfsvoering wil verbeteren of transparant wil rapporteren, zijn wij je beginpunt.

Actie en impact

Als ambitieus netwerk richten we ons op actie en impact. Grondstoffen worden schaarser, CO2 uitstoten wordt duurder, mensen moeten langer mee en je product moet aan steeds strengere eisen voldoen. Maar juist daar liggen ook grote kansen: nieuwe businesscases, circulair, inclusief en innovatief. Oplossingen vind je in ons netwerk: samen brengen we initiatieven en innovaties verder, van idee tot concept tot eindproduct en opschaling.

Onze kernthema's zijn:

  • Klimaatneutraal ondernemen
  • Circulaire Economie
  • Sociaal Inclusief
  • Eerlijke handelsketens

In ons Dienstenoverzicht zie je ons volledige aanbod aan activiteiten, diverse netwerken en programma's.

MVO op maat 

MVO kan voor elke organisatie een andere invulling hebben. Daarom kunnen we ook op maat iets voor je betekenen; van coaching en incompany trainingen tot het begeleiden van stakeholderdialogen. Ook kun je bij ons terecht voor lezingen en presentaties over MVO.

Bekijk hieronder een paar voorbeelden van maatwerk of neem contact op met Monique van Vliet via m.vanvliet@mvonederland.nl. We gaan graag in gesprek over een passende oplossing. 

MVO-strategiesessie

Je keuzes van vandaag bepalen je succes voor morgen. Ontdek je belangrijkste MVO-thema's voor een toekomstbestendige organisatie. Ontwikkel onder leiding van de experts van MVO Nederland een MVO-strategie met concrete doelstellingen, uitgewerkt in een actieplan op maat. Lees meer (pdf)

SDG Corporate Strategy Check

De Sustainable Development Goals is een internationaal erkend framework voor maatschappelijke issues. Belangrijk is het om integraal naar deze thema's te kijken, maar dat wil niet zeggen dat je op alle 17 thema's actief hoeft te zijn. Onder leiding van ervaren experts van MVO Nederland ga je aan de slag met de meest materiële SDG's voor je organisatie. Lees meer (pdf)

Strategiesessie Integrale Waardecreatie

In deze strategiesessie dient het waardecreatie model (ecologische, sociale én financiele waardecreatie) als basis voor de ontwikkeling van een integrale strategie. Hiermee heb je een concreet actieplan in handen om je toegevoegde waarde als organisatie te vergroten. Lees meer (pdf)

MVO-meting

Met onze MVO-meting krijg je in korte tijd een overzicht van je huidige activiteiten, en weet je hoe je je duurzaamheidsambities verder vorm kunt geven. Na de meting ken je de actuele kansen en risico's van je MVO-beleid. Lees meer (pdf)

Stakeholderdialoog

Draagvlak voor je MVO-beleid creëer je door in gesprek te gaan met stakeholders. Zij verwoorden maatschappelijke wensen en behoeften. Maar wie nodig je uit en hoe begeleid je zo'n traject? Wij denken met je mee. Lees meer (pdf)

Transitiemanagement

Tijd om je rol als duurzaamheidsprofessional naar een hoger plan te tillen? En om samen met andere MVO-managers te werken aan je vaardigheden rondom transitie-management? Lees meer over onze Expeditie voor MVO-managers ism Nyenrode.

Keynotes & Lezingen

MVO Nederland-collega's houden regelmatig presentaties voor bedrijven. Van de MVO-basics tot specifieke thema's zoals transparantie of circulaire economie. Heb je een verzoek? Laat het ons weten via m.vanvliet@mvonederland.nl.

Laatst bijgewerkt: 
17-10-2018 10:14