Partners en Netwerken

Onze diensten

Of je nu starter bent, MKB'er of multinational, als partner van MVO Nederland versnel je je ondernemersambities.

In welke fase of sector je ook zit, wij hebben alles wat je nodig hebt om duurzame resultaten te boeken. Wij laten je zien wat de nieuwe economie voor jou betekent, zodat jij de slimste keuzes kunt maken. Ook als je je impact wil meten, je bedrijfsvoering wil verbeteren of transparant wil rapporteren, zijn wij je beginpunt.

Actie en impact

Als ambitieus netwerk richten we ons op actie en impact. Grondstoffen worden schaarser, CO2 uitstoten wordt duurder, mensen moeten langer mee en je product moet aan steeds strengere eisen voldoen. Maar juist daar liggen ook rote kansen: nieuwe businesscases, circulair, inclusief en innovatief. Oplossingen vind je in ons netwerk: samen brengen we initiatieven en innovaties verder, van idee tot concept tot eindproduct en opschaling.

Onze kernthema's zijn:

  • Circulair ondernemen
  • Klimaatneutraliteit
  • Inclusief werkgeven
  • Voedsel en landbouw
  • Internationale handel
  • Transparantie, verslaglegging en de integrale businesscase

In ons Dienstenoverzicht zie je ons volledige aanbod.

MVO op maat 

MVO kan voor elke organisatie een andere invulling hebben. Daarom leveren wij ook maatwerk; van coaching en incompany trainingen tot het begeleiden van stakeholderdialogen. Ook kun je bij ons terecht voor lezingen en presentaties over MVO.

Bekijk hieronder een paar voorbeelden van maatwerk of neem contact op met Monique van Vliet via m.vanvliet@mvonederland.nl. We gaan graag in gesprek over een passende oplossing. 

MVO-strategiesessie

Je keuzes van vandaag bepalen je succes voor morgen. Ontdek je belangrijkste MVO-thema's voor een toekomstbestendige organisatie. Ontwikkel onder leiding van de experts van MVO Nederland een MVO-strategie met concrete doelstellingen, uitgewerkt in een actieplan op maat. Lees meer (pdf)

SDG Corporate Strategy Check

De Sustainable Development Goals is een internationaal erkend framework voor maatschappelijke issues. Belangrijk is het om integraal naar deze thema's te kijken, maar dat wil niet zeggen dat je op alle 17 thema's actief hoeft te zijn. Onder leiding van ervaren experts van MVO Nederland ga je aan de slag met de meest materiële SDG's voor je organisatie. Lees meer (pdf)

Strategiesessie Integrale Waardecreatie

Op het vlak van rapportage is de trend 'van winst naar waarde' al volop doorgedrongen. Toch is het proces van waardecreatie veel breder dan rapportage alleen. In deze strategiesessie dient het waardecreatie model als basis voor de ontwikkeling van een integrale strategie. Hiermee heb je een concreet actieplan in handen om je toegevoegde waarde als organisatie te vergroten. Lees meer (pdf)

MVO-meting

Met onze MVO-meting krijg je in korte tijd een overzicht van je huidige activiteiten, en weet je hoe je je duurzaamheidsambities verder vorm kunt geven. Na de meting ken je de actuele kansen en risico's van je MVO-beleid. Lees meer (pdf)

Materialiteitsanalyse

Welke MVO-issues zijn voor jou relevant? Maak samen met ons een voorselectie van je prioriteiten, zodat je goed voorbereid aan je stakeholderdialoog begint en helder kunt rapporteren. Lees meer (pdf)

Stakeholderdialoog

Draagvlak voor je MVO-beleid creëer je door in gesprek te gaan met stakeholders. Zij verwoorden maatschappelijke wensen en behoeften. Maar wie nodig je uit en hoe begeleid je zo'n traject? Wij denken met je mee. Lees meer (pdf)

Triple P Feedback

Welke kansen of verbeterpunten bevatten je MVO-beleid en/of jaarverslag? Breng focus aan met de concrete feedback en praktische verbetertips van onze experts. Lees meer (pdf)

Transitiemanagement

Tijd om je rol als duurzaamheidsprofessional naar een hoger plan te tillen? En om samen met andere MVO-managers te werken aan je vaardigheden rondom transitie-management? Lees meer over de Expeditie voor MVO-managers.

Stakeholderdialoog over Waardecreatie

MVO Nederland kan op meerdere manieren ondersteunen bij het inrichten en uitvoeren van je stakeholderdialoog, waarbinnen het proces van waardecreatie centraal staat. We bieden drie inhoudelijke opties en een mogelijkheid voor procesbegeleiding. Lees meer (pdf)

Presentaties

MVO Nederland houdt regelmatig presentaties voor bedrijven. Van de MVO-basics tot specifieke thema's zoals transparantie of circulaire economie. Heb je een verzoek? Laat het ons weten via m.vanvliet@mvonederland.nl.

Laatst bijgewerkt: 
08-01-2018 13:53