Praktijkvoorbeeld

Groothandel Elbuco heeft onbewust al veertig jaar ervaring met circulair ondernemen. Een van de labels, Skala.nl, is volledig gericht op product-as-a-service, dat kenmerkend is voor de circulaire economie. Toen de markt begon te veranderen en de trend 'van bezit naar gebruik' groter werd, zag het bedrijf haar kans. Het bestaande concept kreeg een nieuw jasje: high service leasen, van bijvoorbeeld...

Over MVO Nederland

Helpdesk

Onze ambitie

MVO Nederland versnelt de route naar de nieuwe economie. Samen met ondernemers werken we aan klimaatneutrale, circulaire, inclusieve bedrijfsmodellen met eerlijke handelsketens. Ondernemers vervullen een sleutelrol in de realisatie van de nieuwe economie door nieuwe businessmodellen, productiemethoden, inkoopvoorwaarden en andere innovaties tot stand te brengen. Daarmee wordt ook hun eigen bedrijf toekomstbestendig. Wat daarvoor nodig is? Slimme samenwerking, want alleen met elkaar kunnen we onze economie veranderen.

Onze missie: het realiseren van het kantelpunt in 2025 waarin 20% van het BNP van Nederland omgaat in de Nieuwe Economie.

Laatst bijgewerkt: 
16-04-2019 13:35