Adres

Timorplein 48
Amsterdam

020-707 33 77
http://www.viafrica.org

Contactpersoon

Viafrica

Over Viafrica

Viafrica voert maatschappelijke projecten uit en levert diensten in Afrika door de inzet van ICT. We bieden duurzame oplossingen voor lokale behoeften, waarbij we ons richten op de middenklasse. Al onze initiatieven zijn erop gericht, dat deze onafhankelijk van steun zelfstandig kunnen blijven functioneren. Ons CLASSworks-programma heeft al meer dan 150 scholen in Tanzania, Kenia en Sierra Leone van computerlokalen voorzien. Naast de inrichting van de ICT-infrastructuur, maken ook training van docenten, beheer en onderhoud deel uit van deze projecten.

De benodigde middelen voor de uitvoering van onze projecten zijn afkomstig van fondsen, maar in toenemende mate ook vanuit samenwerking met het bedrijfsleven, zoals ons initiatief PC-Donatie. Ook genereren we inkomsten door het leveren van ICT-oplossingen en diensten voor ontwikkelingsorganisaties en het lokale bedrijfsleven in Afrika.

Over Viafrica

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een integraal onderdeel van de missie van Viafrica. Niet alleen binnen onze eigen projecten, waarbij we uitgaan van financiële en maatschappelijke duurzaamheid, maar ook in onze samenwerking met partners. Viafrica werkt samen met een aantal gespecialiseerde partners. Zij nemen belangrijke onderdelen van onze bedrijfsvoering voor hun rekening. Omdat ze geloven in onze missie en werkwijze. Maar ook omdat partners zo, door Viafrica te ondersteunen, op een zinvolle manier vorm en inhoud kunnen geven aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Voor Viafrica is deze samenwerking cruciaal. Dankzij onze partners kunnen we de beschikbare financiële middelen effectiever en efficiënter besteden aan onze projecten in Afrika. We werken samen met diverse organisaties die ons steunen met expertise, diensten, hardware of financiële middelen. Samen met SiSo B.V., Rabobank Nederland en de TU Delft werken we aan een oplossing die voorkomt dat elektronisch afval in het milieu verdwijnt. Daarnaast voeren we diverse campagnes om MVO en onze activiteiten onder de aandacht te brengen bij bedrijven. Een voorbeeld hiervan is de campagne PC-Donatie, waarbij organisaties hun afgeschreven hardware aan Viafrica doneren.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.

Organisatie aanbiedingen