Adres

Kanaalweg 19
3526 KL UTRECHT
Nederland
030 6358917
http://www.greenkey.nl

Contactpersoon

Stichting KMVK

Over Stichting KMVK

De gezondheid van uw onderneming is belangrijk. Daarbij gaat het al lang niet meer alleen om de winst die u draait. Als ondernemer draagt u ook verantwoording voor de kwaliteit, de veiligheid en de effecten van uw bedrijf op het milieu, uw medewerkers en uw gasten. Heeft u als ondernemer extra aandacht voor deze aspecten? Dan snijdt het mes aan twee kanten. Een goede reputatie en een prettig veilig werkklimaat maken bedrijven immers innovatiever en efficiënter. Zo levert duurzaam ondernemen dubbele winst op: voor uw onderneming én voor het milieu.

Stichting KMVK stimuleert ondernemers in de toerisme- en recreatiebranche duurzaam te ondernemen en te werken aan de kwaliteit en veiligheid van hun accommodaties. Dit doet zij door projecten op te zetten in samenwerking met brancheorganisaties, gemeenten en andere instanties. Ook beheert de stichting de milieukeurmerken Green Key en de Blauwe Vlag. Verder ontwikkelt ze classificatiesystemen en voert ze honderden inspecties per jaar uit. De Stichting KMVK is een samenwerking tussen RECRON, HISWA Vereniging en de ANWB. Green Key: hét keurmerk voor duurzame ondernemingen in Toerisme en Recreatie Branche. Werkt u aan een milieubewust imago voor uw onderneming? Dankzij het Green Key-keurmerk zien al uw gasten, overheden en zakenrelaties dat u meer voor het milieu doet dan de wet van u vraagt. Green Key is namelijk hét internationale keurmerk voor bedrijven in de toerisme- en recreatiebranche die serieus en controleerbaar bezig zijn met milieuzorg. Dit jonge internationale initiatief heeft inmiddels meer dan 450 deelnemers in Europa. In Nederland hebben ruim 200 hotels, campings, groepsaccommodaties, bungalowparken, dagrecreatiebedrijven en strandpaviljoens al een Green Key-keurmerk. De Blauwe Vlag dé erkenning voor duurzame, schone en veilige stranden en jachthavens. Voor toeristen is de Blauwe Vlag hét symbool van schone, veilige stranden en jachthavens. Steeds vaker kiezen zij daarom voor een locatie met dit exclusieve keurmerk. In 2007 nam de Stichting KVMK de Blauwe Vlag-campagne over van de ANWB. De Blauwe Vlag is het oudste en meest succesvolle milieukeurmerk wereldwijd. Inmiddels wordt deze onderscheiding jaarlijks uitgereikt aan meer dan 3000 stranden en jachthavens in ongeveer 36 landen in Europa, Afrika, Nieuw-Zeeland, Canada en het Caribische gebied.

Over Stichting KMVK

Type organisatie:
MVO-netwerk
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

De Stichting KMVK is inhoudelijk verantwoordelijk voor de keurmerken Green Key en Blauwe Vlag. Deze keurmerken, de Gree Key voor toeristische verblijfsaccommodaties en dagbestemmingen, de Blauwe Vlag voor stranden en jachthavens, bevatte criteria voor duurzaam ondernemen. Onze keurmerken stimuleren ondernemers om duurzaam te ondernemen.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.