Adres

dr. Abraham Kuyperlaan 3
1402 SB BUSSUM
Nederland
035 6933 254
http://www.spantcongrescentrum.nl/

Contactpersoon

Spant!

Over Spant!

('t) Spant is dat niet van…

•    Theater?
 't Spant was in 1969 het eerste theater in Bussum. Het werd gebouwd om onderdak te bieden aan de plaatselijke muziek-, toneel- en operetteverenigingen. De eerste professionele theatervoorstellingen werden in de jaren 'zeventig naar 't Spant gehaald. Het theater kent een zeer gevarieerd theateraanbod, van Bach tot Bauer met nieuw talent zoals Van der Laan & Woe, Ronald Goedemondt en Racoon, en toppers als Jochem Myjer, Youp van 't Hek en Bløf.

•    Televisie?
 Inderdaad: Ren je rot, Stuif es in, Voor de vuist weg, In de hoofdrol en de Willem Ruis Lotto Show zijn allen opgenomen in Spant. Voor velen jeugdsentiment. Het jonge publiek zal Spant inmiddels ook kennen van televisie, door opnames van Popstars, Het Beste Idee van Nederland en The Voice of Holland, om er maar een paar te noemen.

•    Congressen en Evenementen?
‘t Spant werd eind jaren zeventig gesloopt en er verrees een nieuw complex, met meerdere ruimtes ten behoeve van bijeenkomsten. Sindsdien worden hier uiteenlopende congressen en evenementen georganiseerd: van modeshows tot regionale bedrijvendagen. Zowel plaatselijke verenigingen als multinationals voelen zich er thuis.

•    De Boerderij Huizen?
 Het intieme theater in het oude dorp van Huizen is al ruim 35 jaar onderdeel van Spant! In De Boerderij staan sinds jaar en dag grote namen als Van der Laan & Woe, Youp van 't Hek en Acda en De Munnik. Het rijksmonument staat bol van de intieme muziekoptredens, zondagmiddag voorstellingen, theater aan tafel, cabaret en (kinder)voorstellingen.
 Met een capaciteit van 150 personen is De Boerderij Huizen ook uitermate geschikt voor recepties, vergaderingen, presentaties, feesten en bruiloften. Bovendien is De Boerderij een officiële trouwlocatie van de gemeente Huizen.

 

•    Kunst in Spant
 In de foyers en podium voor kunst kunt u kunst bezichtigen. De exposities wisselen twee tot drie keer per jaar. Deze exposities worden samengesteld met de Naardense fotocurator Feiko Koster. De ruimtes krijgen met de kunstwerken tellkens weer een unieke uitstraling.
 De kunstwerken van de geselecteerde professionele- en getalenteerde amateur kunstenaars te zijn te bezichtigen op werkdagen van 10:00 tot 17:00.


Van 't Spant naar Spant
 In het nieuwe millennium werd het tijd voor een eigentijdse en krachtige uitstraling. Met een totale restyling en de naamswijziging van 't Spant naar Spant kwam er ruim baan voor uitbreiding van het cultuuraanbod en onbegrensde mogelijkheden voor congressen en evenementen. Spant biedt inmiddels voor iedere ontmoeting een podium: van een besloten sessie in de exclusieve boardroom, een huwelijksfeest tot landelijke bijeenkomsten van bedrijven als Coca-Cola, McDonald's, Peugeot en UWV.

 In 2011 namen de tot die tijd in dienst zijnde toenmalig directeur Paul Haighton en financieel directeur Bert Dijkstra de volledige exploitatie over van de gemeente Bussum. Met deze constructie is Spant het eerste theater in Nederland dat op deze manier geheel verzelfstandigd is. Paul Haighton en Bert Dijkstra destijds bij de overname: "Ons vertrouwen in een goede toekomst van deze schitterende locatie is dermate groot dat wij deze stap hebben gezet. We voelden ons al ondernemer, acteerden daarnaar en vanaf nu zijn we het ook. De ambitie om uit te groeien tot hét theater van het Gooi blijft, en als congreslocatie zien wij landelijke, grote potentie als dé congreslocatie van Midden-Nederland"

Facts
•    Circa 90 theatervoorstellingen per jaar
•    Circa 45 theatervoorstellingen in De Boerderij Huizen
•    200 congressen en evenementen per jaar
•    State of the art gratis wifi netwerk voor 1000 personen
•    Eigen catering
•    Sinds 2010 houder van the Gouden Green Key
•    Elektrische laadstations voor de deur
•    Elk bezoek aan Spant is 100% CO2 neutraal

Over Spant!

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
11 t/m 100

MVO activiteiten

Spant streeft als onderneming naar duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Naast het Green Key certificaat maakte Spant sinds 2012 al werk van het verminderen van de CO2 uitstoot. Door het uitvoeren van energiebesparende maatregelen en het compenseren van de niet te vermijden uitstoot sloot Spant het jaar 2014 100% CO2 neutraal af.

Energie besparingsmaatregelen
Naast de standaard vereisten die de Green Key stelt is geïnvesteerd in maatregelen ter vermindering van de CO2 uitstoot. We plaatsen zonnepanelen op het dak en regelde de stook- en koelinstallaties efficiënt in.

Carbon footprint
De CO2 emissie is vanaf meetjaar 2012 in kaart gebracht door de organisatie PuurTec in een zogenaamde ‘carbon footprint'. Tevens heeft PuurTec een milieu besparingsonderzoek gedaan. In de onderzoeksresultaten zijn diverse besparingsadviezen opgenomen die allemaal zijn opgevolgd.
In 2015 zal PuurTec opnieuw een besparingsonderzoek uitvoeren, de doelstelling is om de energie uitstoot met 37 % te verminderen.

Met deze inspanningen zijn we er trots op dat Spant sinds dit jaar daadwerkelijk CO2 neutraal is. In de toekomst zal Spant investeren in verdere isolatie van het gebouw en de ‘vergroening' van gas en elektra. In de directieverklaring zijn meer details te lezen over de daadwerkelijke en geprognotiseerde uitstoot van CO2.

Daarnaast volgen we de richtlijnen van de Green Key. Onder andere met:
• Het gebruik van daglicht in alle subzalen.
• Led verlichting: deze wordt ingezet wanneer oude verlichting wordt vervangen.
• Bewegingssensoren die automatisch het licht inschakelen in de ruimtes.
• Tochtbeperking met de aanwezigheid van een tochtdeur.
• Inzet openbaar vervoer: actief gecommuniceerd en gepromoot door Spant!
• Food: in samenspraak met de keukenbrigade ‘waste' van eten verminderen.
• Samenwerken met lokale leveranciers.
• Elektrische oplaadpunten voor de deur.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.