Adres

Van de Reijtstraat 15
4814 NE BREDA
Nederland
0765303222
http://www.cosun.nl

Contactpersoon

Royal Cosun

Over Royal Cosun

Royal Cosun is een agro-industrieel concern en stevig geworteld in de primaire sector. De bedrijven die tot Cosun behoren zijn Aviko, Duynie-groep, Sensus, Suiker Unie en SVZ. Ze maken ingrediënten en producten voor voeding die hun weg vinden naar de levensmiddelenindustrie, foodservice en retail. En in toenemende mate ook componenten voor non-food toepassingen.

 

De ambitie is de grondstof zoveel mogelijk te benutten; dat is goed voor het milieu, het rendement en beantwoordt aan de maatschappelijke behoefte aan verantwoorde producten en productiewijzen. Zo leveren onze bedrijven ook producten aan de veevoedersector en worden restproducten gebruikt voor biogasproductie.

 

Royal Cosun werd ruim 110  jaar geleden opgericht door Nederlandse suikerbietentelers die zich verenigden in een coöperatie. De coöperatie telt rond de 9.500 leden/bietentelers en is uitgegroeid tot een onderneming met zo’n 3.400 medewerkers en een concernomzet van circa € 1,9 miljard.

 

Voor meer informatie: www.cosun.nl

 

Over Royal Cosun

Type organisatie:
Grote (internationale) onderneming
Aantal medewerkers:
500+

MVO activiteiten

De kracht van Cosun zit in het optimaal tot waarde brengen van plantaardige grondstoffen. Wij streven met al onze activiteiten naar een goed rendement waarbij de belangen van milieu en mens & maatschappij uitdrukkelijk worden meegewogen. We maken voeding voor mensen en dieren plus ingrediënten en componenten voor voeding (functioneel, natuurlijke kleurstoffen). Maar ook toepassingen buiten voeding zoals bouwstenen voor bioplastics en afbreekbare reinigingsmiddelen. Als alles van waarde uit de plantaardige grondstoffen is gehaald, gaan de restanten in biomassavergisters waaruit groen gas wordt gewonnen.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.