Roelofs

Over Roelofs

Roelofs is een modern familiebedrijf met een ruim 55-jarige staat van dienst in de  Nederlandse infrastructuur. In ons werkgebied richten we ons op duurzame vernieuwing van de infrastructuur.

Onze organisatie heeft de kennis, vaardigheden en ervaring in huis om de integrale (her)inrichting van de openbare ruimte te kunnen verzorgen: van ontwikkeling en ontwerp tot en met uitvoering, beheer en onderhoud en eventueel financiering. We onderscheiden ons als een duurzaam kennisbedrijf op het gebied van milieu, mobiliteit, riool- en infratechniek en als leverancier van GWW-grondstoffen. Onze kracht ligt met name in de advisering en realisatie van middelgrote en kleine opdrachten, via innovatieve contracten, voor (semi)overheden en/of private partijen. De expertises waar wij ons op richten zijn:

  • Gebiedsontwikkeling
  • Mobiliteit
  • Water, riolering en ecologie
  • Energie en milieu
  • Verharding en techniek
  • Beheer en Onderhoud
  • Grondstoffen

Het is onze ambitie om een toonaangevende middelgrote onderneming te zijn, die op een duurzame, maatschappelijk verantwoorde manier bouw- en infraprojecten ontwikkelt en realiseert. Wij willen hierin excelleren door nauw en innoverend samen te werken met klanten, medewerkers en eindgebruikers.

Onze organisatie heeft ruim 230 medewerkers en werkt vanuit het hoofdkantoor in Den Ham en vanuit vestigingen in Stadskanaal, Steenwijk, Sneek, Spijkenisse en Veenendaal.

Over Roelofs

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
101 t/m 250
Sector:

MVO activiteiten

Roelofs heeft MVO en duurzaamheid hoog op de agenda staan. Duurzaam aanbesteden en duurzaam inkopen is in de organisatie geworteld op basis van de principes: people, planet en profit en de kwaliteitsstandaard voor milieumanagement ISO 14001. Als gevolg hiervan is er brede kennis om te komen tot duurzame aanbestedingsadviezen die praktisch uitvoerbaar zijn én een duidelijke meerwaarde creëren voor de omgeving en het betreffende project.

Lees hier het MVO Jaarverslag 2014 van Roelofs

  • Tijdelijke natuur

Als pilot van het ministerie van ELI is het begrip tijdelijke natuur vervat in een green deal met het bedrijfsleven. Roelofs heeft hier ook de handtekening voor gezet. Tijdelijke natuur is een vorm van een pauzelandschappen die de biodiversiteit vergroten. Middels tijdelijke natuur krijgen pioniersoorten een kans zich te ontplooien op braakliggende gronden. Deze braakliggende gronden wachten op definitieve invulling van de rode of paarse functie. Om tijdelijke natuur te laten slagen, in de vorm van landschapsontwikkeling, is Roelofs een samenwerking met landschap Overijssel aangegaan. Op deze wijze is de monitoring en beheer van natuur in deskundige handen.

In Steenwijk, pal naast de snelweg, ligt het Eeserwold. In dit project van ontwikkelaars Roelofs en Geveke ontwikkelt zich Tijdelijke Natuur. De natuur wordt een handje geholpen door extensieve begrazing. Bekijk hier de tijdelijke natuur in Steenwijk.

Kijk voor meer informatie op www.tijdelijkenatuur.nl

Green Deal Tijdelijke Natuur 
De Green Deal Tijdelijke Natuur, waar Roelofs één van de partijen van is, is succesvol afgesloten. Het concept heeft circa 2000 hectare Tijdelijke Natuur in bijna 30 gebieden in Nederland opgeleverd. En met de recente oprichting van de Stichting Tijdelijke Natuur Nederland en 40.000 hectare potentiele Tijdelijke Natuur is het eind nog lang niet in zicht!

Lees meer hierover op www.roelofsgroep.nl

 

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.