Adres

Pampuslaan 90
1382 JR WEESP
Nederland
0294-256100
http://www.pdoffice.nl

Contactpersoon

PD Group

Over PD Group

PD Group ondersteunt organisaties bij het aanpassen van hun huisvesting. Onze kracht is om in de huid van een organisatie te kruipen en samen op zoek te gaan naar de meest duurzame en innovatieve oplossingen. PD Group bestaat uit een enthousiaste groep professionals. Met onze expertise ondersteunen wij organisaties bij een gewenste verandering. Die gewenste verandering kan van alles zijn.

Bijv. een vraag naar een mooi ontwerp door een van onze architecten, het plaatsen van wanden, vloeren en plafonds. Kabelmanagement en andere bouwwerkzaamheden, een (interne) verhuizing, maar ook begeleiden en coachen wij management en medewerkers bij het invoeren van HNW. Wij willen de vraag van onze opdrachtgevers zo goed mogelijk beantwoorden, daarom ontwikkelen wij ook onze eigen producten en verzorgen we maatwerk. Tevens zijn wij dé leverancier voor prachtig kantoormeubilair.

 

Over PD Group

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
11 t/m 100

MVO activiteiten

MVO-beleidsverklaring PD Group

Algemeen

PD Group ondersteunt organisaties bij het aanpassen van hun huisvesting. Onze kracht is om in de huid te kruipen van een organisatie en samen op zoek te gaan naar de meest duurzame en innovatieve oplossingen.

PD Group is leverancier van een functioneel belevingsconcept. Wij luisteren goed naar de klant en combineren en vertalen zijn/haar wensen met onze kennis van de markt en toetsen dit aan de maatschappelijke ontwikkelingen.

Samen met onze relaties gaan we opzoek naar bewuste en haalbare grenzen. Daarbij streeft onze organisatie naar perfectie. Wij kiezen onze partners en producten met zorg. Kwaliteit, kwaliteitscontrole, service en nalevergarantie zijn daarbij de dragers van de selectieprocedure.

Wij zien onze dienstverlening als een proces. Een proces van ontdekken, adviseren, produceren en beheren. Een proces zonder eindpunt. PD Group streeft altijd naar een duurzame relatie.  

Om onze taak als dienstverlener zo goed mogelijk in te kunnen vullen, hanteren wij bij ieder project onze standaardprocedure. Deze procedure bestaat uit vier pijlers: change, design, develop en create. Aan de hand van deze vier pijlers wordt ons MVO-beleid toegelicht. 

Change:

Elke organisatie is uniek en de gewenste veranderingen zijn dat ook. Om onze projecten turn-key uit te kunnen voeren willen wij een organisatie begrijpen. Niet alleen bij in- of externe verhuizingen maar ook bij kleine aanpassingen komen wij in nauw overleg met de relatie tot MVO waardige oplossingen.

MVO en duurzaamheid spelen steeds vaker een grote rol bij huisvestingsaanpassingen. Bij het gezamenlijk zoeken naar bewuste oplossingen worden door PD Group de volgende MVO aspecten meegenomen.

  • Een oplossing moet aansluiten op de wensen en behoeften van de medewerkers van een organisatie en bijdragen aan een aantrekkelijke, veilige en kwalitatieve werkomgeving (people).
  • Bij elke keuze moet rekening worden gehouden worden met het milieu. Uitgangspunt: de invloed van de gewenste verandering op het milieu moeten zo klein mogelijk zijn. De door ons aangedragen producten en diensten moeten maatschappelijk verantwoord zijn. Onze grootste business partners zijn ISO (en overig) gecertificeerd en op deze manier is de kwaliteit van onze producten gewaarborgd (planet).
  • Een door ons aangedragen oplossing moet bijdragen aan de winst van een organisatie. Winst hoeft niet in geld te worden uitgedrukt, het gaat ook om de verbetering van kennis, kwaliteit, effectiviteit en de productiviteit van een organisatie (profit).  

Design:

De implementatie van de MVO en duurzaamheidsambities voor een project worden bij PD Group al zichtbaar bij het ontwerp van een ruimte en/of product. Door toepassing van een hoog percentage hergebruikt en/of duurzaam materiaal in het ontwerp van een ruimte en/of product en op zoek te gaan naar mooie en functionele nieuwe toepassingen van het reeds aanwezige, dagen ons uit onze MVO en duurzaamheidsambities vorm te geven.  

Buiten de drie bekende speerpunten van duurzaamheid: economie, ecologie en eerlijkheid, voegen wij daar graag een vierde component aan toe. Te weten: emotie. Wij vinden dat duurzaamheid zichtbaar moet zijn en een product met een mooie, tijdloze uitstraling zal de emotie in de loop van de jaren vasthouden. De vertaling van emotie in het design is een belangrijk onderdeel voor een verandering.

Develop:

Ieder opdrachtgever heeft een unieke vraag en ieder project is uniek. In de praktijk komt het met grote regelmaat voor dat wij binnen het assortiment van onze producenten niet het geschikte product vinden. Speciale en creatieve opdrachtgeverswensen of creatieve en innovatieve gedachten binnen ons eigen team zorgen er met grote regelmaat voor dat wij producten zelf ontwikkelen en realiseren.

PD Group werkt samen met producenten die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben staan. Zo kunnen wij eigen ontworpen producten: slim, financieel aantrekkelijk en duurzaam realiseren. Door kennisdeling te laten plaatsvinden tussen opdrachtgever, architect, ingenieur en timmerman ontstaan er oplossingen die intelligent, praktisch en bewust zijn. Te gebruiken materialen voor de ontworpen producten kunnen o.a. worden gekozen op basis van duurzaamheid, kwaliteit, levensduur etc.  

Door meubilair zelf te ontwerpen en te produceren ontstaan er veel keuzemogelijkheden, die bij standaard geproduceerde producten ontbreken. De materiaalsamenstelling van het ontworpen meubilair is gericht op hoogwaardig hergebruik. Uitgangspunt is om zo weinig mogelijk materialen te gebruiken. ‘Less is more’. Hoe minder materialen, hoe minder milieubelastend. Om onszelf te verbinden aan de geleverde producten maken wij met relaties, indien gewenst, met regelmaat afspraken over terugname na een aantal jaar. Niet om deze producten naar de vuilstort te brengen, maar om de herbestemming van de materialen te garanderen.

Create:

Create ofwel de realisatiefase van de gewenste verandering. In deze fase zijn de producten, materialen en diensten voor de gewenste verandering uitgekozen. De levering en uitvoering van een project is een belangrijk onderdeel van ons MVO-beleid.

Zoals eerder gesteld, kiezen wij onze business partners met zorg. De realisatie van onze projecten wordt dan ook zorgvuldig voorbereid en uitgevoerd, waarbij onze eigen MVO kwaliteit en kwaliteitsbeheersing centraal staan. VGA en de Arbo zijn de richtlijnen voor PD Group m.b.t. de veiligheid, daarnaast voeren wij dagelijks startgesprekken met werknemers, voordat zij beginnen met hun werkzaamheden. Dit zijn momenten om elkaar op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen en in te spelen op mogelijke valkuilen. Een duidelijke planning zorgt voor efficiëntie op een hoger niveau en teamspirit zorgt voor de menselijke maat. Aspecten die we nastreven en blijven communiceren met de partners.  

Doordat wij onze activiteiten nauwkeurig op elkaar afstemmen, kunnen we waarborgen dat er bij de uitvoering van een project geen onnodige kilometers hoeven te worden gereden. Het te leveren meubilair wordt waar mogelijk gelijktijdig geleverd. Montages en te verrichten serviceverleningen worden ook waar mogelijk op één dag ingepland. 

MVO beleid Business Partners:

Het MVO-beleid van onze business partners is van groot belang voor onze organisatie. Hieronder is het MVO-beleid van een aantal business partners met wie wij vaak samenwerken kort weergegeven. 

BMA Ergonomics

U wilt dat het goed gaat met de wereld. U kiest dan ook het liefst voor duurzame producten. U staat er misschien niet bij stil, maar met de aankoop van een duurzame bureaustoel levert u een bijdrage aan een duurzame wereld.

Bij BMA Ergonomics loopt duurzaamheid als een rode draad door de bedrijfsvoering. In alle fasen van de cyclus. In de ontwikkeling- en productiefase. Maar ook in de gebruiks- en recyclingfase. Ons uitgangspunt is namelijk dat afval niet bestaat en dat de materiaalkringloop gesloten moet zijn. Dat bewijzen we elke dag.

De bureaustoelen van BMA Ergonomics zijn voor 98% recyclebaar. Naast een ergonomisch verantwoorde bureaustoel kiest u bij BMA dus ook voor een duurzame bureaustoel. En dat zit toch een stuk beter!

Vepa

Wij zijn er trots op alles in eigen land en in eigen beheer te produceren. Niet voor niets hanteert Vepa het “made in holland” label. Vepa onderscheidt zich door alles in eigen fabrieken in Nederland te produceren. De eigen hout-, plaatstaal-, stalenbuis-, poedercoat-, houtspuit-, stoffering- en eindmontageafdeling vormen een complete productiekring binnen één onderneming. We hebben geen productielocaties, direct of indirect, in zogenaamde “lage lonen landen” om kosten te besparen ten koste van de werkgelegenheid in eigen land. Wij vertrouwen op de kwaliteit en flexibiliteit van onze eigen medewerkers.

Tevens kiezen wij onze toeleveranciers regionaal, in ieder geval binnen Nederland of West Europa. Zo weten we zeker dat de mensen die onze grondstoffen maken in goede arbeidsomstandigheden werken met oog voor milieuwetgeving. Daarnaast is bij Vepa het verbruik van fossiele brandstoffen en de CO2 uitstoot minimaal omdat producten dicht bij de afzetmarkt geproduceerd en gedistribueerd worden.

Haworth

Bij Haworth hanteren we ter ondersteuning van onze duurzaamheidsdoelstellingen een wereldwijde governance-structuur. De eindverantwoordelijkheid ligt bij onze directie, maar we hebben een Global Sustainability Manager en een stuurcommissie die de voorgang aansturen en daarover rapporteren. Daarnaast heeft Haworth Europe een duurzaamheidsleider aangesteld, die toezicht houdt op het verbeteringsproces en daarvoor prioriteiten opstelt. Via jaarlijkse wereldwijde duurzaamheidsverslagen, leerportalen op internet en workshops willen we alle belanghebbenden bij dit duurzaamheidsconcept betrekken. 

Haworth creëert kantoorruimtes die zijn ontwikkeld op basis van Green Building-initiatieven. Dat geldt uiteraard ook voor onze eigen faciliteiten. Ons hoofdkantoor in Holland (Michigan, VS) behoort tot de 5% meest energie-efficiënte gebouwen in de VS.

Wereldwijd zijn alle productielocaties van Haworth zowel ISO 9001- als ISO 14001-gecertificeerd. In Europa hebben we daarnaast ook een OHSAS 18001-certificering voor onze productiefaciliteiten in Ahlen en Bad Münder (Duitsland) en Menziken (Zwitserland) gekregen.

Bij Haworth doen we ons uiterste best om afval en emissies te elimineren die door onze bedrijfsactiviteiten en bij het vervaardigen van onze producten ontstaan. Sinds 2012 wordt 100% van het afval in al onze productiefaciliteiten wereldwijd gerecycled.

Lande Group

Lande Group is een Nederlands productiebedrijf van meubels dat de labels Artifort, Lande en Zwaardvis ontwikkelt, produceert en vermarkt. Lande Group is een Brabants familiebedrijf dat hecht aan kwaliteit, flexibiliteit en duurzaamheid. Alle meubels worden hier ontwikkeld en geproduceerd in Nederland en België. Het gehele traject van ontwikkeling tot het afleveren bij de eindgebruiker wordt in eigen beheer uitgevoerd: inkoop, verkoop, productie (metaal, schuim, hout), stoffering, marketing, transport en assemblage. Slechts een paar zeer specialistische en arbeidsintensieve onderdelen worden uitbesteed. De uiterst moderne fabrieken van de Lande Group voldoen vanzelfsprekend aan de strenge Europese wetgeving op het gebied van arbeidsomstandigheden, afvalverwerking en CO2-uitstoot. Alles is erop gericht het milieu niet onnodig te belasten.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.