Adres

Beekstraat 54 Cwartier 206
6001GJ Weert
Nederland
0492 849 575
http://www.paperwise.eu

Contactpersoon

PaperWise

Over PaperWise

PAPERWISE: PAPIER & KARTON VAN LANDBOUWAFVAL

PaperWise is milieuvriendelijk kwalitatief hoogwaardig papier en karton gemaakt van landbouwafval, de stengels en bladeren die vrijkomen nadat het voedsel uit de plant is gehaald tijdens de oogst. PaperWise is hiermee in Europa het eerste merk, dat papier en karton op de markt brengt gemaakt van afval, een reststof van andere bedrijven. PaperWise is uniek omdat het 100% kwaliteit combineert met 47% lagere milieubelasting. Deze kwalitatieve en duurzame positionering sluit aan bij de tijdgeest waarin mensen en organisaties steeds bewuster worden en willen zijn op het gebied van duurzaamheid. PaperWise maakt duurzaam inkopen makkelijk en concreet en helpt organisaties bij het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen. We geloven in bewustwording, samen kunnen we mensen en organisaties verbinden en in beweging brengen voor een duurzamere samenleving.

Meer info kunt u vinden op http://www.paperwise.eu

Over PaperWise

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10

MVO activiteiten

MILIEUVOORDEEL DOOR DUURZAAM PAPIER

Wise with waste, dat is de visie van PaperWise. Waarom landbouwafval verbranden, terwijl het verwerkt kan worden tot een perfecte grondstof voor papier? PaperWise is papier en karton van A-kwaliteit, gemaakt van landbouwafval (bladeren en stengels) met 100% groene energie. Uit landbouwafval wordt cellulose gewonnen, wat de belangrijkste grondstof is voor papier. Met veel aandacht voor mens en milieu verwerkt PaperWise deze cellulose tot duurzaam, hoogwaardig papier en karton. U zult geen verschil merken tussen het papier van PaperWise en andere A-merken papier en karton. Door voor PaperWise te kiezen, kiest u er voor om agrarisch restmateriaal een 2e leven te geven voor de productie van hoogwaardig papier en karton. Bomen hoeven niet meer speciaal geplant te worden, maar kunnen blijven staan om CO2 op te nemen en om te zetten in zuurstof, om weer gewone bossen te worden met een grote verscheidenheid aan leven en biodiversiteit. Door gebruik te maken van landbouwmateriaal, komen nu van dezelfde landbouwgrond en zelfs van hetzelfde gewas twee producten: voedsel én grondstof voor papier. De grondstof komt ruim veertig keer zo snel beschikbaar en de opbrengst per hectare is bijna 1,5 keer zo hoog. Bovendien is het productieproces van PaperWise CO2 neutraal.

De keuze is dus eenvoudig: wie kwaliteit wil combineren met duurzaam leven en ondernemen, kiest voortaan voor milieuvriendelijk, kwalitatief papier en (vouw)karton van PaperWise.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.