Adres

Rietven 7
5427 LP Boekel
Nederland
0615522141
http://www.naturalbag.nl

Contactpersoon

Natural Bag

Over Natural Bag

NATURAL BAG - 100% Duurzame tassen

Natural Bag is gespecialiseerd in de levering van 100% biologisch afbreekbare draagtassen gemaakt van bioplastics, boomvrij PaperWise papier,
jute, juco en biologisch katoen. Natural Bag streeft er altijd naar om met de meest duurzame en verantwoorde oplossing te komen wat betreft materiaalkeuze en productiewijze.

Onze droom is dat alle plastic tassen vervangen worden door composteerbare tassen en dat er voor papieren tassen géén bomen meer omgehakt worden! Wij helpen organisaties en bedrijven practisch, laagdrempelig en kostenefficiënt invulling te geven aan hun wens duurzamer te ondernemen met onze zeer milieuvriendelijke alternatieven voor de traditionele vervuilende plastic- en papieren tassen.

Over Natural Bag

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

Bioplastic draagtassen

De composteerbare bioplastic draagtassen van Natural Bag zijn qua draagkracht en treksterkte vergelijkbaar met polyethyleen gebruikt in een plastic draagtas en meerdere malen te gebruiken. Alle door ons geleverde bioplastic draagtassen zijn EN 13432 gecertificeerd met het kiemplant logo (seedling) of OK compost logo of het OK compost HOME logo. Alleen producten die conform de strenge Europese norm EN 13432 voor composteerbaarheid geproduceerd zijn mogen deze keurmerken en logo's gebruiken.

Onze tassen worden energiezuinig geproduceerd waardoor er minder CO2 vrijkomt. Alle gebruikte biomassa is hernieuwbaar, van uitputting is dus geen sprake. Door de korte koolstofcyclus wordt biomassa als CO2-neutraal gekenmerkt. Een lagere CO2-uitstoot leidt tot minder broeikasgas, belangrijk voor het streven de opwarming van de aarde tegen te gaan en te verminderen. Na (her)gebruik mogen onze bioplastictassen met het GFT-afval mee zodat ze als compost weer als grondstof in de landbouw ingezet kunnen worden.

Boomvrije papieren tassen

Bij Natural Bag houden we van tassen en bomen. Daarom kiezen wij ervoor om onze papieren tassen te laten maken van PaperWise, een speciaal papier waar geen bomen voor zijn omgehakt mét dezelfde hoogwaardige kwaliteit als traditioneel papier.
PaperWise wordt gemaakt van agrarisch restmateriaal zoals bladeren en stengels dat overblijft nadat alle voedsel producten geoogst zijn (o.a. rijst, graan, maïs, suikerriet). Deze biobased grondstof keert jaarlijks terug in tegenstelling tot bomen die tot wel 80 jaar moeten groeien voordat er papier van gemaakt wordt. Landbouwafval krijgt bij Natural Bag een kwalitatief hoogwaardig tweede leven in plaats van verbrand te worden én er hoeven geen bossen meer omgehakt te worden om er papier van te maken. Zo voorkomen we verdere ontbossing en beschermen we biodiversiteit.

  • Agri-afval als grondstof voor A-kwaliteitspapier
  • Vermindert het omhakken van bossen - beschermt biodiversiteit
  • Geproduceerd met 100% groene energie - CO2 neutraal
  • Voldoet aan de hoogste kwaliteitsnormen
  • Tot wel 7 keer recyclebaar
  • Milieu-impact 47% lager in vergelijking met FSC papier van houtvezels
  • Milieu-impact 29% lager in vergelijking met recycled papier van houtvezels
  • De grondstofopbrengst cellulose is per hectare landbouwgewas circa 1,5 keer hoger dan van een hectare bos
  • Net zo goed te bedrukken als traditioneel papier van houtvezels

Uitnodiging

Wij nodigen alle MVO Nederland partners uit te helpen met de bescherming van onze bossen en de zee. Samen op weg naar een circulaire samenleving door te kiezen voor de meest verantwoorde tassen van Nederland!

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.

Organisatie events