Adres

Postbus 640
3500 AP UTRECHT
Nederland
030 - 32 00 650
http://www.footprinttravel.nl

Contactpersoon

Footprint Travel

Over Footprint Travel

Footprint Travel is dé online reisspecialist voor avontuurlijke reizen op maat. Duurzaamheid voorop: wij ondersteunen verschillende lokale projecten. Footprint Travel is deelnemer van het MVO Netwerk Toerisme. Go Fair. Go Local. 

www.FootprintTravel.nl

 

Over Footprint Travel

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

Fair Trade Zuid-Afrika reizen met Footprint Travel

Footprint Travel ondertekende op 5 juli 2016 de Fair Trade Gedragscode van Fair Trade Tourism. Fair Trade Tourism (FTT) is Afrika’s leidende organisatie voor duurzaam en verantwoord toerisme. Footprint Travel is hiermee als derde reisorganisatie in Nederland goedgekeurd om Fair Trade Holidays te verkopen.

Samen een unieke reis ervaring creëren  

Bij Footprint Travel werken mensen die het land door en door kennen omdat ze er wonen of vaak naar toe gaan. Samen met de reiziger stellen de reisspecialisten een route samen waardoor iedereen een unieke ervaring op reis heeft. Onder het motto “Go Fair. Go Local.” wordt er maatwerk afgeleverd en is iedere privé reis uniek. Door het contact met de bevolking kom je erachter dat reizen veel meer kan zijn dan het bezoeken van alle bekende highlights en honderden mooie foto’s ‘voor thuis’ te maken. Het contact met de locals creëert begrip tussen verschillende culturen en je kunt van elkaar leren. Door als reiziger je geld te besteden bij de lokale bevolking, draag je bij aan de economie en ontwikkeling van een land. We kiezen daarom bewust voor kleine, lokale hotels en activiteiten. Het levert jou als reiziger een unieke ervaring op, en je levert een positieve bijdrage. We ondersteunen als reisorganisatie diverse lokale stichtingen en we nemen waar mogelijk (community based ecotoerisme) projecten op in onze reisprogrammas, zodat de reis op zich zelf een positieve impact heeft. We kiezen voor kleinschalige en waar mogelijk ecologische accommodaties.

Go Fair. Go Local.

Footprint Travel is Top Member van The Tourism Child Protection Code (The Code) en lid van Toerisme Netwerk van  MVO Nederland. Footprint Travel draagt graag een steentje bij aan de ontwikkeling van duurzaam reizen, zodat iedereen kan blijven reizen met een goed gevoel.

 

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.