Adres

Lamborghinilaan 2
3261ND OUD-BEIJERLAND
Nederland

http://www.dugros.nl

Contactpersoon

Dugros BV

Over Dugros BV

Dugros is een groothandel, importeur, exporteur en producent van diverse soorten tassen, portemonnees, riemen en koffers. Deze veelzijdigheid maakt Dugros de partner als het gaat om fashion accessoires. Voor iedere type klant biedt Dugros een grote variatie aan mogelijkheden, zowel in stijl, prijs, materiaal en kleuren. Direct uit voorraad meenemen is geen enkele probleem in de Cash & Carry, maar sinds kort is langskomen is niet per se nodig.

De Dugros webshop biedt namelijk exact hetzelfde assortiment als de Cash & Carry en bestellen kan eenvoudig en snel. Vaak geldt, vandaag besteld is morgen in huis. Klanten die juist geïnteresseerd zijn in private label zijn ook aan het juiste adres. Door jarenlange ervaring weten de Dugros accountmanagers en inkopers snel te achterhalen waar u echt naar op zoek bent. De diverse contacten met leveranciers zorgt ervoor dat de producten op de juist wijze en tijd bij de klant voor de deur staan. Private label producties kunnen al worden gestart van vanaf 250 stuks en kunnen zelfs oplopen tot massa productie van 100.000.

Met een eigen productiefaciliteit (productie en looierij) in India kan Dugros unieke artikelen aanbieden. De fabriek beschikt over een SA8000 keurmerk en doorloopt momenteel de eerste audits voor Leather Working Group (LWG). De planning is dat de fabriek rond juli de status Bronze heeft bereikt. Een mooie stap voorwaarts. Andere leveranciers moeten minimaal voldoen aan BSCI/Amfori richtlijnen. Hier wordt vanuit Nederland op toegezien.

 

 

Over Dugros BV

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
11 t/m 100

MVO activiteiten

Ondanks dat het wellicht enigszins cliché aanhoort staat respect voor mens en milieu altijd al hoog in het vaandel bij Dugros. In de afgelopen jaren is dat onderstreept door een aantal lidmaatschappen en activiteiten met betrekking tot testing en auditing.

De Dugros productie locatie in Kolkata India heeft sinds 2012 een SA8000 certificaat. Dit is het hoogst haalbare certificaat op het gebied van Social Accountability. Als vervolg daarop hoopt de fabriek rond Juli 2018 de eerste status te ontvangen van de Leather Working Group. Deze associatie richt zich voornamelijk op het milieu aspect.

Producten die in opdracht van Dugros worden vervaardigd ondergaan een aantal testen voordat ze worden verscheept naar het distributiecentrum of de klanten. Deze testen worden uitgevoerd door laboratoria zoals Bureau Veritas en SGS. Dit wordt gedaan aan de hand van het Dugros protocol of die van de afnemer. Uiteraard dienen ze ook te voldoen aan de Europese Wetgeving die betrekking heeft op het product.

Naast het lidmaatschap van MVO Nederland is Dugros ook lid van Amfori (v/h BSCI). Dit betekend dat producties uitsluitend worden uitbesteed aan fabrieken die minimaal een C status hebben verkregen op hun laatste audit. Doordat werknemers geregeld in India en China zijn is het mogelijk zo nu en dan een locatie te bezoeken. 

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.

Organisatie nieuws