Adres

Oosteinderweg 91
1432 AG AALSMEER
Nederland
0297 380610
http://www.carpentiermooren.nl

Contactpersoon

De Carpentier Mooren Groep

Over De Carpentier Mooren Groep

De CarpentierMooren Groep bestaat uit Groothandel en Retail bedrijven voor professionals en consumenten die op zoek zijn naar bouw-, hout-, tuin- en woon-gerelateerde producten en diensten. Bij de CarpentierMooren Groep werken zo'n 140 medewerkers binnen 5 verschillende bedrijfsonderdelen en vier vestigingen. Sinds 2013 wordt hard gewerkt aan het integreren van fundamentale MVO waarden door een MVO coördinator en de MVO stuurgroep.

Over De Carpentier Mooren Groep

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
101 t/m 250
Sector:

MVO activiteiten

Certificeringen: Ons assortiment bevat een groot aantal duurzaam geproduceerde producten. Wij zijn in het bezit van FSC en PEFC certificaten, de internationale norm in onze branche. Daarnaast zijn alle houtproducten die door ons vanuit Indonesië worden geïmporteerd voorzien van het SVLK/V-Legal certificaat.

Duurzaam bosbeheer: Carpentier Tuinhout BV verkoopt bij voorkeur hout uit duurzaam beheerde bossen en ondersteunt initiatieven om tot meer duurzaam gewonnen hout te komen.

Aardwarmte bij onze vestiging: Sinds 2014 wordt bij CarpentierMooren in Aalsmeer volledig gebruik gemaakt van een aardwarmte installatie. Intern onderzoek heeft uitgewezen dat de installatie op deze vestiging, rekening houdende met een warme winter, een besparing op het gasverbruik heeft opgeleverd van ruim 50%. Dit heeft de gewenste doelstelling overtroffen.

Partner van Wecycle: Bij onze vestigingen kunnen klanten afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen inleveren in de Wecycle-bakken. In 2015 is hierdoor 3485 kilo aan elektrische apparaten en energiezuinige lampen verzameld voor recycling. De ingeleverde apparaten zijn voor 84 procent gerecycled. Hierdoor worden grondstoffen zoals metalen, glas en plastics opnieuw gebruikt. Ook is er door de recycling de uitstoot van CO2 vermeden.

De MVO-positie van leveranciers: In het kader van het opgestelde MVO Manifest is er onderzoek gedaan naar de MVO positie van de leveranciers van De Carpentier Mooren Groep. Het doel van het onderzoek is om door middel van de resultaten uit de ingevulde vragenlijsten over MVO een database in te richten die werknemers inzicht geeft in de MVO-positie bij alle leveranciers. Hiermee wil Carpentier Mooren haar werknemers motiveren om bij het inkoopproces de afweging duurzaamheid en MVO mee te nemen.

Laadpunt elektrische auto’s: Aan het einde van 2013 werden op onze vestigingen speciale parkeerplaatsen met een elektrisch laadpunt gerealiseerd. Deze parkeerplaatsen zijn uitsluitend gereserveerd voor elektrische en hybride wagens. Op dit moment rijden er meerdere elektrische of hybride personenauto’s in ons zakelijke wagenpark en dit aantal wordt verder uitgebreid.

De GroenBeker: Wij maken gebruik van de GroenBeker om het plastic afval op de werkvloer te verminderen. Bovendien steunen wij hiermee “Stichting AAP” als begunstigde voor het winstpercentage dat naar het goede doel gaat.

Wajong-jongeren een kans: Bij onze vestigingen Carpentier Tuinhout en Bouwplein in Aalsmeer werken jongeren die vanuit de Wajong geplaatst zijn. Deze jongeren verdienen een eerlijke kans. Wij denken dat iedereen talenten heeft en het verdient om deze talenten te ontdekken en ontplooien. Voldoende praktijkervaring verbetert de kansen van deze jongeren op de arbeidsmarkt.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.