Adres

Gieterijstraat 9
7411 EA DEVENTER
Nederland
06 5066 8285
http://www.community-partnership.net

Contactpersoon

Community Partnership Consultants (CPC)

Over Community Partnership Consultants (CPC)

CPC adviseert, traint, matcht en managet projecten en partners rond maatschappelijke betrokkenheid en sociaal ondernemen. CPC is sinds 1994 expert in maatschappelijk betrokken ondernemen. Daarbij traint CPC ook maatschappelijke organisaties in de samenwerking met bedrijven. In Nederland en in Duitsland draagt CPC sinds vele jaren bij aan de ontwikkeling van bedrijfsprogramma's voor MBO en specifiek medewerkersbetrokkenheid. Daarnaast worden voor overheden en maatschappelijke organisaties partnerschappen met bedrijven ontwikkeld. CPC is medeoprichter en partner van CSR360 Global Partners Network. Actuele voorbeelden van werk zijn 'COACH2B', 'Goede Zaken' en de 'Beursvloer'.

COACH2B is een landelijk stimuleringsprogramma voor coaching van jongeren door medewerkers van bedrijven. Dit programma wordt door CPC uitgevoerd in samenwerking met KPMG, Fortis, ABN AMRO, IBM en Ordina. MVO Nederland is partner van COACH2B. Zie www.coach2b.nl Goede Zaken is sinds zes jaar de toonaangevende training in Nederland voor maatschappelijke organisaties die de samenwerking met bedrijven willen ontwikkelen. Goede Zaken wordt gesteund door stichting DOEN en Rabobank Foundation, gecoördineerd door CPC en uitgevoerd door Alianza, Triade Development Bureau Maatschappelijke Ontwikkeling en CPC. Zie www.goedezaken.eu. De maatschappelijke 'Beursvloer' is een attractieve en effectieve methode voor speed dating tussen bedrijven en maatschappelijke organisaties. CPC heeft dit sinds 1996 mede ontwikkeld en onder meer in Duitsland geïntroduceerd in opdracht van de Bertelsmann Stiftung. De Beursvloer wordt in Nederland gesteund door KPMG, Fortis Foundation en MOVISIE.

Over Community Partnership Consultants (CPC)

Type organisatie:
(MVO)Adviesbureau
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

CPC maakt haar maatschappelijke betrokkenheid waar. Voorbeeld 1: Door veel met het OV te reizen, is het aantal autokilometers gehalveerd. Voorbeeld 2: Door tijd en kennis te steken in de Latijnse School realiseeert zij zonder subsidie een dubbele doelstelling. De verhuur van zalen en het bezoek aan de permanente expositie van kunst van mensen met beperkingen is sterk toegenomen. Hetgeen werk(ervaring)genereert voor tientallen mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.

Ambitie2020

Community Partnership Consultants (CPC)