Adres

Arthur van Schendelstraat 650-748
3511 MJ UTRECHT
Nederland
030-2326175
http://www.climateneutralgroup.com

Contactpersoon

Climate Neutral Group

Over Climate Neutral Group

Advies over interne CO2 Reductie en CO2 Compensatie via duurzame klimaatprojecten

Climate Neutral Group is een social-venture met een maatschappelijk doel: het komen tot een 100% klimaatneutrale wereld! Haar missie is zoveel mogelijk organisaties te helpen de transitie te maken naar klimaatneutraal ondernemen en om klimaatneutrale diensten en producten te ontwikkelen voor hun klanten. Elke organisatie veroorzaakt namelijk in meer of mindere mate CO2-uitstoot. En daarmee heeft elke organisatie, onbedoeld, een negatief effect op het klimaat.

Daarom begeleiden wij u graag, stap voor stap, naar het ontwikkelen, uitwerken en uitvoeren van een klimaatneutraal product, dienst, evenement of onderneming. Met klimaatneutraal ondernemen bedoelt Climate Neutral Group dat uw organisatie niet langer een negatieve impact heeft op het klimaat. Daartoe heeft Climate Neutral Group een gestructureerd stappenplan: inzicht, reductie en compensatie. Er worden verschillende diensten binnen elke stap aangeboden en dat helder binnen de thema's: rijden, vliegen, energie en ondernemen. U bepaalt zelf wat u wanneer wilt aanpakken en hoever u daarbij wilt gaan.

Alles begint met inzicht: uw huidige CO2-uitstoot wordt berekend en u kunt direct zien waar uw grootste uitstoot zit.  Per onderdeel kunt dieper inzicht verkrijgen en kan CNG passende en effectieve reductiemaatregelen voor u opstellen organisatie en doel uitgedacht en toegepast, vervolgens wordt uw CO2-uitstoot opnieuw berekend en kan eventuele restuitstoot worden gecompenseerd, door te investeren in duurzame klimaatprojecten. Deze duurzame klimaat- of energieprojecten zorgen elders voor CO2-reductie. Al die projecten onderscheiden zich doordat zij voldoen aan de hoogste internationale standaarden en door onafhankelijke partijen geverifieerd en gecontroleerd worden (Gold Standard en VCS). Daarnaast dragen de projecten altijd bij aan de ontwikkeling van de lokale bevolking en regio. Als u 100% klimaatneutraal bent én daarnaast voldoet aan de gestelde eisen dan kunt u gecertificeerd worden volgens “Klimaatneutraal Gegarandeerd”.

De kleine inzichten die ervoor zorgen dat uw organisatie reduceert en compenseert, leveren verscheidene grote extra opbrengsten zoals: kostenbesparing, verhoging van de omzet en het tegemoetkomen aan de toenemende vraag naar duurzaamheid van consumenten, organisaties en overheden. Ook kiest jong talent steeds vaker graag voor organisaties met oog voor een duurzame toekomst. Wilt u klantcases lezen? Klik dan hier.

Ons op twitter volgen? Klik dan hier

GreenSeat is het merk van Climate Neutral Group dat zich richt op de consument  die bewust en groen(er) wil reizen. Klik hier als u wilt bekijken hoe GreenSeat CO2 compensatie werkt.

Over Climate Neutral Group

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
11 t/m 100

MVO activiteiten

Onze eigen eigen MVO activiteiten:

People:
- Veel medewerkers met verschillende nationaliteiten
- Veel aandacht voor prettige werkomgeving (gezamelijke lunches, etc.)

- Medewerkers in de gelegenheid stellen ook thuis te te werken
- Zorgvuldige selectie van leveranciers, zij dienen zoveel als mogelijk  klimaatneutraal te ondernemen

Planet:

- Zonnecellen
- Groene stroom

- LED verlichting
- Gezamelijke elektrische auto (Opel Ampera), scooter en fiets

- Greenwheels abonnement

- Woon/werk verkeer met openbaar vervoer of fiets
- Locatie in centrum Utrecht: alle werknemers komen met OV, geen leaseauto’s
- Ecologisch verantwoord drukwerk

- Klimaatneutrale onderneming
- Printen/kopiëren zo min mogelijk en automatisch ingesteld op dubbelzijdig
- Lunch zoveel mogelijk met biologische en fair trade producten
- Ecologisch verantwoorde schoonmaakproducten

Profit:

- Social venture - maken geen of weinig winst. Als er winst gemaakt wordt, wordt deze geïnvesteerd in de onderneming om meer impact te kunnen maken

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.