Brandwijk Kerstpakketten | Promo.nl

Over Brandwijk Kerstpakketten | Promo.nl

Al ruim tien jaar is Brandwijk Kerstpakketten | Promo.nl koploper in de branche op het gebied van duurzaamheid.


Ondernemen met visie en verantwoordelijkheid

Als leverancier van kerstpakketten, relatiegeschenken en promotionele artikelen streeft de Brandwijk-groep naar een geleidelijke groei van haar onderneming. Hierbij let Brandwijk permanent op een verantwoorde balans tussen mensen, milieu en winst (People Planet Profit). De gezondheid, veiligheid en ontwikkelingsmogelijkheden van haar medewerkers en de gevolgen van haar activiteiten op het milieu spelen een belangrijke rol in de bedrijfsvoering. Niet alleen in woorden maar vooral geëffectueerd in een groot aantal daden.

People

Brandwijk biedt haar medewerkers de gelegenheid zich via opleidingen verder te ontwikkelen. Extern zal de Brandwijk-groep niet accepteren dat bij haar leveranciers kinderarbeid of dwangarbeid plaatsvindt.

Mantelzorg certificering

Brandwijk begeleidt en ondersteunt actief haar eigen werknemers die naast hun baan een mantelzorgtaak hebben.


Planet

Op tal van onderdelen binnen haar bedrijfsvoering is de Brandwijk-groep actief in het verantwoord omgaan met het milieu. Hierbij wordt gelet op het energieverbruik, het scheiden van afval en het afvoeren van chemisch afval. In het bedrijfspand zijn een groot aantal zaken gerealiseerd die bovenstaand uitgangspunt versterken.


Bedrijfspand

In 2008 startte de bouw van een nieuw, milieuvriendelijk en duurzaam bedrijfspand. In het nieuwe bedrijfspand is voor de ventilatie van de ruimten een warmte terugwinunit geplaatst met een rendement van 90%. Deze installatie zuigt de koude lucht van buiten aan die wordt verwarmd door de lucht welke wordt afgezogen uit de ruimten. Hierdoor is geen energie meer nodig uit aardgas. Het verwarmen en koelen van de verschillende ruimten geschiedt door middel van een warmtepompsysteem waardoor zeer efficiënt wordt omgegaan met energie. Door deze maatregelen ontstaat een zeer energiezuinig gebouw, met een voortreffelijk leef- en werkklimaat.

Daarnaast zijn er Eco-toiletten en bewegingsmelders in het nieuwe pand geplaatst.


Sealmachine

In het productieproces werd een nieuwe besparende sealmachine geïmplementeerd. Deze vernieuwde sealmachine werd aangeschaft om het verbruik van plastic en daarmee restafval aanzienlijk te reduceren. Maar ook om efficiënter te kunnen werken. Deze machine gebruikt voor het insealen van pallets veel minder plastic. Bij het gebruik van deze sealmachine blijft er slechts een tennisbal aan plastic over, daar waar bij de oude machine een voetbal aan plastic achterliet.


Leverancierskeuze

Brandwijk werkt samen met vaste leveranciers die voldoen aan haar eisen en voorwaarden. Brandwijk laat haar leveranciers de Code of Conduct onderschrijven. Hierin staat o.a. opgenomen dat zij de mensenrechten en het milieu respecteren en hierna handelen.
Deze verbondenheid en samenwerking stelt ons in staat snel te anticiperen en speelt ook een belangrijke rol in de kwaliteitsbewaking.

Daarbij levert Brandwijk nooit rechtstreeks van leverancier naar klant. Pas na een eigen intensieve kwaliteitsinspectie gaan de producten naar de klant.

Deze inspecties vinden plaats bij onze vaste transporteur gevestigd tegenover Brandwijk in Zaltbommel en waarmee meteen een aanzienlijk transport en CO2 reductie is gerealiseerd.


Profit

Brandwijk hanteert een bedrijfsvoering die de continuïteit van het bedrijf waarborgt. Zaken als werkgelegenheid, maatschappelijke betrokkenheid en de economische effecten van haar diensten en producten zijn voor Brandwijk van groot belang. Brandwijk handelt op basis van fairness aangaande alle onderdelen van het ondernemen voor alle stakeholders.


Alle overgebleven producten van het kerstpakkettenseizoen worden na afloop beschikbaar gesteld aan kerken en goede doelen in de omgeving. (o.a. aan de voedselbank en de regionale ouderenzorg)


Goede doelen pakketten

Brandwijk brengt de mogelijkheid van goede doelen pakketten onder de aandacht van zijn klanten. Hierdoor steunt men met het kerstpakket tevens het goede doel.

Brandwijk werkt samen met verschillende leveranciers die een gedeelte van de opbrengst doorgeven aan goede doelen. U steunt dus niet alleen het goede doel, maar straalt ook uit dat u sociaal verantwoordelijk bent.

Enkele voorbeelden zijn:

Harlekijntjes drop: een deel van de omzet wordt gedoneerd aan CliniClowns.

FairTrade: eerlijke handel, ondersteunt kansarme boeren.


Een kerstpakket dat met een kleine moeite veel anderen mee laat genieten.
Zo geeft u met uw kerstpakket ook invulling aan het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Andere goede doelen die Brandwijk | Promo.nl o.a. steunt zijn: Kenya Care en de Brandwijk Bommelerwaard Runners (Roparun)

Over Brandwijk Kerstpakketten | Promo.nl

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

Respect voor het milieu en onze samenleving staat centraal in ons bedrijfsbeleid en in de communicatie naar klanten en toeleveranciers. 
In de 'Wereld van Brandwijk’ begint dit proces bij onze eigen medewerkers en moet resulteren in groeiende maatschappelijke bewustwording en gedragsverandering.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.