Adres

Pottebakkersrijge 3
9718 AE GRONINGEN
Nederland
055-311 29 22
http://www.archiview.nl

Contactpersoon

Archiview

Over Archiview

Bureau: Archiview is in 1991 door Jack van der Palen opgericht als bouwkundig adviesbureau. Sinds 1995 is het een full-service architectenbureau gevestigd in Groningen. Archiview bestaat in de basis uit 3 personen. Architectengroep ARCHIVIEW is een netwerkbureau dat cross-disciplinair werkt. Architectengroep ARCHIVIEW bestaat in de basis uit 6 personen. De disciplines van architectengroep ARCHIVIEW zijn van ontwerp tot oplevering. Daarnaast hebben we een maquette-atelier voor het visualiseren van onze projecten en die van derden. Sinds 1993 tekenen we al 3D object- georiënteerd en is de BIM filosofie, mvo en integraal ontwerpen in onze werkwijze verankerd.

De projecten die wij uitvoeren zijn van een verbouwing van een woning tot een crossingborder theater. Onze opdrachtgevers zijn vaak private partijen. Particulieren maar ook MKB-ers en beursgenoteerde bedrijven. Daar voelen we ons thuis. Direct bij de opdrachtgever aan tafel werken aan zijn dromen en die voor hun realiseren. Helder en eenduidig. Duurzaamheid: Architectengroep ARCHIVIEW is al geruime tijd met duurzaamheid en mvo bezig. Hierbij sturen we op twee richtingen. Het eerste is “de winst van duurzaamheid” oftewel “what’s in for me”. Alleen zo kan je duurzaamheid bij opdrachtgevers op tafel krijgen. Energie in relatie tot het isoleren en comfort creëren zijn de thema’s. Hiervoor is het van belang om de baten en de lasten te bepalen t.o.v. de diverse levenscycli. Vanuit deze levenscycli in de keten kunnen we energetisch verduurzamen kostenneutraal realiseren. Juist voor private partijen is dit een interessante optie. Naast energie is goede materiaaltoepassing van belang. In dat daglicht is duurzaamheid innoveren waarbij we kijken naar de eigenschappen van het materiaal, het materiaal optimaliseren voor de toepassing en voorbereiden op recirculatie. Op het gebied van duurzaamheid werken we samen met de gemeente Groningen, CODIN, IPDUBO, educohof, Grunneger Power, blauwe ogen en MVO-Nederland. Jack van der Palen is voorzitter van het lokale betonketenoverleg in de stad Groningen. www.codin.nl

Over Archiview

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

MVO activiteiten

. - Actief deelnemen in lokale en nationale ketenoverleggen. - Opzetten met andere organisaties projectidee duurzame samenleving. - Opzetten met andere organisaties programma-idee duurzaam bouwen. - Samenstellen van een consortium voor het verduurzamen van woningen. - In onze ontwerp visie is MVO, C2C-principe en duurzaamheid verweven.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.