Adres

Hambakenwetering 15
5231 DD 'S-HERTOGENBOSCH
Nederland
073 750 2000
http://www.anovafood.com

Contactpersoon

Anova Seafood BV

Over Anova Seafood BV

Anova biedt 'simply tasty' seafood

via de snelste en eerlijkste weg mogelijk

Anova Seafood is een leverancier van diepvries vis en verse vis. Wij leveren seafood producten aan de Europese retail en foodservice sector. De focus ligt hierbij op private label oplossingen. Ons hoofdkantoor is gevestigd in 's-Hertogenbosch maar wij hebben ook kantoren in Vietnam en Indonesië. 

Samen met onze partners zien wij de visconsumptie graag stijgen. Wij geloven dat we dit alleen kunnen bereiken door de consument lekkere vis van hoge kwaliteit aan te bieden. Dit bereiken wij door onze supply chain optimaal in te richten: wij bieden lekkere vis die we via de snelste en eerlijkste route naar de consument brengen. Wij werken daarbij vanuit een sterke basis met een focus op duurzaamheid. Enkele van onze succesvolle en verantwoorde seafood producten zijn tonijn, kabeljauw, wilde zalm, Alaska Pollok, Victoriabaars, pangasius, tilapia en Claresse.

Over Anova Seafood BV

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
11 t/m 100

MVO activiteiten

Duurzaamheid zit bij Anova Seafood in het DNA. In 2003 zijn wij begonnen met onze duurzaamheidsmissie. Op dit moment kunnen wij voor ons gehele assortiment een verantwoorde variant bieden en is 53% van onze verkopen duurzaam gecertificeerd. Daarom hebben wij dit jaar de stap gezet van MVO 1.0 naar MVO 2.0: vanuit een duurzame basis gaan wij uit van een breed scala aan verantwoordelijkheden binnen onze sfeer van invloed. In ons jaarlijkse Corporate Responsibility Rapport presenteren wij onze doelen, successen en uitdagingen op het gebied van people, environment en product. Daarnaast verplaatst Anova steeds meer richting een centrale positie in de supply chain. Vanuit deze positie initiëren en stimuleren wij verantwoorde keuzes en projecten. Samenwerking is hierbij erg belangrijk.

Onze voortgang op het gebied van MVO:

  • In 2013 was 50% van onze leveranciers uit opkomende landen social compliant geaudit door bijvoorbeeld BSCI, ETI of SA8000. Ons doel is om dit percentage in 2014 te zien stijgen naar 70%.
  • Wij zijn continu op zoek naar verantwoorde leveranciers voor ons assortiment.
  • Op dit moment is 53% van onze verkopen verantwoord gecertificeerd. Wij zien dit percentage in 2014 graag stijgen naar 60%.
  • Wij bieden een duurzame variant voor ons gehele seafood assortiment.
  • Onze uitdagingen in 2014: energie reductie, slimmer verpakken en animal welfare. Deze onderwerpen krijgen dit jaar aandacht en wij zullen volgend jaar rapporteren over eventuele vervolgstappen.
  • Wij zetten ons actief in voor het verminderen van additieven in vis, bijvoorbeeld in het project 'Pangasius, You're everyday fish'.
  • Één van onze pijlers is ‘shared value’: waardecreatie in de gehele supply chain, van visser tot consument. Dankzij dit principe zorgen wij voor meer werkgelegenheid en een verhoogde welvaart voor lokale gemeenschappen, vooral in opkomende economieën. Dit komt bijvoorbeeld tot uiting in het Fishing & Living programma rondom artisanale tonijnvisserij in Indonesië en het Bukoba Trust fonds voor Victoriabaarsvissers in Afrika.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.