Adres

Hazenloop 29
5646BB EINDHOVEN
Nederland
06-46031010
http://www.alianza.nl

Contactpersoon

Alianza Maatschappelijk Ondernemen

Over Alianza Maatschappelijk Ondernemen

U wilt als bedrijf een goede buur zijn, aantrekkelijke werkgever en uw reputatie en imago versterken. U wilt dat uw medewerkers trots zijn op de organisatie waarvoor ze werken. Alianza is uw reisleider en inspirator op weg naar een betere samenleving.

Zowel maatschappelijke organisatiesbedrijven als overheden gaan samen met ons op expeditie.We bieden hen een ontdekkingsreis waarin verwondering centraal staat. Medewerkers en vrijwilligers maken kennis met elkaars kennis, kunde, cultuur en manier van werken. Ze delen verhalen en ervaringen. En ontdekken dat de ander heel wat te bieden heeft. Er ontstaat nieuwe energie om samen te werken aan concrete doelen en projecten. Alianza biedt al meer dan 12 jaar advies, training en inspiratie. Over concrete invulling van uw corporate citizenship, helpt met het ontwikkelen van beleid, de implementatie van succesvolle partnerships met maatschappelijke organisaties en bij het in beweging krijgen van uw medewerkers om hun tijd en talent voor de samenleving in te zetten. Via laagdrempelige ééndaagse zinvolle teamactiviteiten of bijvoorbeeld een Pro Bono Marathons (als team één dag kennis inzetten voor het goede doel volgens de Pro Bono Lab Methodiek). 

Voor welzijnsorganisaties en andere maatschappelijke organisaties hebben we al meer dan tien jaar de Goede Zaken workshop ontwikkeld over succesvolle samenwerking met bedrijven en 'hoe anders denken geld oplevert'. Deze Goede Zaken workshop is sinds tien jaar de toonaangevende training in Nederland. Stichting Doen en de Rabobank Foundation zijn founders van Goede Zaken. Zie www.goedezaken.eu.

Alianza is initiatiefnemer van de Samen voor-formule. De Samen voor formule is door het Oranje Fonds geselecteerd als één van de 20 beste landelijke initiatieven op het gebied van Sociale Cohesie. Alianza was oprichter en directeur van het eerste Samen voor netwerk in Zeist en is nog steeds actief betrokken in de dagelijkse praktijk bij Samen voor Eindhoven op de High Tech Campus. 

In opdracht van het ministerie van VWS schreef Alianza mede het landelijke MBO stimuleringsprogramma voor MVO Nederland en ontwikkelde, samen met MVO Nederland, de landelijke MBO basistoets en de landelijke MBO School voor vakgenoten. Esther is in haar vrije tijd Global Regional Voice Lead Volunteer van IMPACT 2030 en de Global Goals en zo verbonden in een internationaal netwerk van gelijkgestemde vakgenoten. 

Over Alianza Maatschappelijk Ondernemen

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10

MVO activiteiten

Al ruim 14 jaar levert Alianza Maatschappelijk Ondernemen advies, trainingen en projectmanaagement op het gebied van Maatschappelijk Betrokken Ondernemen voor bedrijven, overheden en idele organisaties.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.