Adres

Duit 15
8305 BB EMMELOORD
Nederland
0527 - 639911
http://www.agrico.nl

Contactpersoon

Agrico B.V.

Over Agrico B.V.

Een krachtige, coöperatieve organisatie die wereldwijd aardappelen vermarkt, nieuwe rassen kweekt en innovatieve oplossingen bedenkt. Dat is Agrico. Van het prille zaadje tot aan het schap van de supermarkt.

Actief in de gehele keten


Wat als klein zaadje begint, eindigt uiteindelijk als aardappel of aardappelproduct in het winkelschap. Een wereldwijde voedselketen zit ertussen. In die hele keten is Agrico, samen met haar partners, actief. Van research via pootgoed naar consumptieaardappelen. Zelfs over het vervoeren, verpakken en presentatie in het schap denkt Agrico graag met u mee.

 

Voor iedere klant een aardappel
Met onze hoogwaardige rassen en gespecialiseerde telers is de wereld ons afzetgebied. Agrico-klanten kunnen kiezen uit meer dan 80 rassen. Naast een veelzijdig aanbod aan gangbare aardappelen heeft Agrico een ruime variatie in biologische rassen. Onze werkwijze stemmen wij zoveel mogelijk af op de locale omstandigheden van onze klanten, door ons internationaal netwerk van dochterondernemingen en Agrico-vertegenwoordigers in meer dan 75 landen.

Over Agrico B.V.

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
11 t/m 100

MVO activiteiten

Agrico heeft een visie op duurzaamheid waarbij zij rekening houdt met haar bestaansrecht en de invloed van haar activiteiten op de natuurlijke- en de maatschappelijke omgeving waarin zij acteert.

  • •Profit: Agrico zoekt naar een gezonde balans tussen maatschappelijke en geldelijke opbrengst. We hebben een toekomstgerichte aanpak die we gebruiken om nieuwe kansen te benutten en de toekomst van het bedrijf zeker te stellen. Agrico ontwikkelt een stimuleringsplan voor telers om te helpen de eigen bedrijfsvoering duurzamer te maken.
    •Planet: We bewaken de invloed van onze bedrijfsvoering op het milieu en onze directe omgeving. We stellen mogelijke verbeterpunten vast, werken ze uit en voeren ze waar mogelijk door in de onze bedrijfsvoering. Tegelijkertijd spreken we ook onze leveranciers aan op hun maatschappelijke verantwoordelijkheid.
    •People: Agrico heeft een positieve uitstraling op haar sociale omgeving en staat bekend als een goede werkgever. We streven naar goed opgeleid, gemotiveerd en betrokken personeel. De arbeidsvoorwaarden, de functiedifferentiatie en de arbeidsomstandigheden zijn uitstekend.

Deze visie werken we uit in een duurzaamheidstrategie, die zijn uitwerking heeft op de gehele organisatie. Door meting van de voortgang, toetsen aan voortschrijdende inzichten en zo nodig bijstellen van de duurzaamheidstrategie, wil Agrico een voorbeeldfunctie vervullen voor haar omgeving.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.