ACVO opleidingen en advies bv

Over ACVO opleidingen en advies bv

ACVO opleidingen & advies is het instituut voor praktijkgerichte veiligheidsopleidingen en vakkundig veiligheidsadvies. Wij zijn praktisch, innovatief en klantgericht in het advies naar de klanten. MVO passen wij toe op basis van ISO 26000 en met behulp van de online applicatie ISOFastTrack. 

ACVO is zich nadrukkelijk bewust van haar verantwoordelijkheid bij het begeleiden van MVO trajecten. In een wereld die steeds complexer wordt, wil ACVO kwalitatief hoogstaande oplossingen bieden. Oplossingen, die met de tijd meegaan en zo een brug vormen tussen de hedendaagse werkzaamheden en duurzaam ondernemen.

Over ACVO opleidingen en advies bv

Type organisatie:
Kennis- of onderwijsinstelling
Aantal medewerkers:
11 t/m 100

MVO activiteiten

Resultaten MVO 2013

In maart hebben wij het MVO actieplan voor 2013 voor ACVO opgesteld. Inmiddels zijn er al een aantal zaken uitgewerkt, hier informeren wij u graag over.

Bijdrage leveren aan de Fairtrade Campagne Noordoostpolder
Wij hebben hieraan een bijdrage geleverd door in 2012 de Markt van de Toekomst te organiseren om hiermee te voldoen aan één van de criteria van de Fairtrade Campagne. Samen met Party Service Slump en AW Materieel hebben wij een mooi evenement neergezet. Bezoekers hebben hiermee het bewustzijn over duurzaamheid en MVO vergroot. 

Daarnaast is onze collega Karolien van Tilburg vrijwilligster bij de Fairtrade Werkgroep. Zij heeft onder andere bedrijven en instellingen aangezet om Fairtrade producten te kopen, met name koffie en thee. Daarnaast helpt zij bijv. mee met PR uitingen. Op 19 juni heeft dit geresulteerd in het behalen van de Fairtrade titel. Dit is onthuld door koning Willem-Alexander en koningen Maxima.

 

Ook voor ACVO zelf hebben wij dit uitgezocht: het schenken van Fairtrade koffie is niet mogelijk in de koffiemachine die wij hebben. Onze producten zijn UTZ gecertificeerd, wat bijna gelijk is aan Fairtrade, enkel garandeert UTZ geen minimumprijs maar een marktconforme prijs en voorziet UTZ niet in voorfinanciering.

Bij wisseling van ons koffiezetapparaat onderzoeken wij opnieuw de mogelijkheden om Fairtrade koffie en thee te schenken. 

Duurzame inzet van adviseurs en docenten door kritisch naar de rijkilometers te kijken

Qua mobiliteit hebben wij een grote stap gezet doordat ons wagenpark is aangevuld met twee Renault Zoe's.

Hierdoor wordt er aanzienlijk minder brandstof gebruikt, met name voor de korte afstanden. We merken dat het pionieren is om verder weg te gaan met de Zoe. Niet overal zijn laadpalen beschikbaar, daarentegen merken we wel enorm veel medewerking van onze klanten en relaties. Is de laadpaal niet in de buurt? Dan is men bereid ons op te halen bij de laadpaal. Als we zo met elkaar pionieren wordt het netwerk van laadpalen dichter en wordt elektrisch rijden aantrekkelijker.

Voor onze adviseurs blijven we qua planning zo goed mogelijk kijken naar reisafstanden. Zoveel mogelijk afspraken bij elkaar in de buurt combineren hoort hierbij. Ook hierin proberen we mee te blijven denken met de klant maar vragen we ook een stukje flexibiliteit terug. We zullen het met elkaar moeten doen. 

Geven van voorlichting over MVO

Een voorbeeld waar we trots op zijn: tijdens de dag van de duurzaamheid op 10 oktober 2013 mocht Oene Venema spreken over MVO voor ruim 400 personen in theater 't Voorhuys. Nadat André Kuipers had laten zien hoe de aarde er vanuit de ruimte uitziet en door op te merken dat de aarde een kwetsbare planeet is, was het de taak aan Oene om de zaal te laten weten wat hun bijdrage is aan een duurzame wereld.

Heel belangrijk daarin blijft: u heeft zelf een keuze! Vraagt u om de goedkoopste prijs? Of om waarde? Waarde in gebruik en waarde voor de planeet. Vraagt u om een CV-ketel? Of om een warm huis? 

Op zoek naar een spreker op een bijeenkomst? Wij komen graag vertellen over MVO. 

Leuke actie tussendoor

Als ACVO ondersteunen wij diverse culturele en maatschappelijke activiteiten en instellingen. Dit jaar zijn wij sponsor geworden van de Fish Potato Run. Een hardloopevenement welke jaarlijks tijdens het Pieperfestival (feestweek in Emmeloord) wordt gehouden. De run loopt van Urk tot Emmeloord en is precies 8 mijl lang. Dit jaar de ACVO 8 mijl. Of zoals wij het noemen de ACVO 8 (s)mile.

En lachen konden we dit jaar wel. We hadden een fotoactie uitgeroepen om op een ludieke manier een lokale vereniging te ondersteunen met € 250,00 euro. Zo'n 30 foto's zijn ingestuurd door diverse vereniging. De winnende vereniging was volleybalvereniging Tonego uit Luttelgeest.

Niet alleen hebben we lol gehad om de gemaakte foto's, ook de hardlooptraining van Jacquelien van Blooijs was naast nuttig ook vooral gezellig. Zo zorgt het samen hardlopen voor: gezelligheid, vitaliteit en sportiviteit. 

Ungoing process

MVO stopt niet na het afvinken van een aantal acties. Bovenstaande is enkel een voorbeeld van een aantal zaken die inmiddels gerealiseerd zijn. De overige acties blijven staan en we houden ogen en oren open om verbeteringen aan te brengen binnen onze organisatie en bedrijfsvoering. 

MVO-actieplan ACVO

In 2012 is ACVO gestart met het implementeren van ISO 26000 door middel van ISOFastTrack. Hierdoor wordt duidelijk wat wij al doen op het gebied van MVO en waar we ons kunnen verbeteren.

ACVO is nauw betrokken bij haar omgeving, heeft zorg voor mensen en het milieu.

In 2010 is ACVO verhuisd naar een nieuw bedrijfspand op het Ecopark Emmeloord. Dat pand is duurzaam gebouwd en er zijn duurzame installatietechnieken in verwerkt. We streven ernaar zo weinig mogelijk energie te verbruiken.

Daarnaast werken wij in een talentgerichte omgeving. Elke collega krijgt de kans zich optimaal te ontwikkelen in zijn of haar werk. Dit verhoogt het plezier in het werk. Dat stralen wij uit naar onze omgeving!

Op het gebied van sponsoring laten we ons ook zien in de directe omgeving. Als ACVO denken we bewust na over de verenigingen en initiatieven die we kunnen sponsoren. We kijken in dit verband dan met name naar de maatschappelijke waarde. Een voorbeeld hiervan is de sponsoring van de activiteiten rondom 5 mei in onze vestigingsplaats Emmeloord.

Sponsoring

Wij sponsoren tevens diverse jeugdafdelingen van sportverenigingen. Wij vinden het belangrijk dat jonge mensen sportief bezig zijn. Sporten is goed voor lijf en geest. Goed om doorzettingsvermogen te ontwikkelen, om je sociaal te ontwikkelen, om samen te werken, et cetera. ACVO levert daaraan graag een bijdrage.

Vrijwilligerswerk

Naast het sponsoren van kleding en andere materialen zijn diverse collega’s als vrijwilliger aan de sportverenigingen verbonden. Dit wordt door ACVO van harte ondersteund. Wij vinden het belangrijk dat de omgeving waarin we wonen en werken zich blijft ontwikkelen. In deze tijden van een wijkende overheid is ondersteuning door het bedrijfsleven een onmisbare factor.

Er is op het gebied van MVO altijd wat te verbeteren.

Voor het komende jaar hebben wij een ambitieus MVO-actieplan opgesteld. Speerpunten hierin zijn:

  • Verbeteren van de dienstverlening door het opzetten van een klachtenprocedure
  • Inzicht vergroten in het inkoopproces, achterhalen waar producten vandaan komen zodat geen voordeel behaald wordt uit oneerlijke arbeidsprocessen
  • Duurzame inzet van adviseurs en docenten door kritisch naar de rijkilometers te kijken
  • Identificeren van de bronnen van milieuvervuiling, afval, energieverbruik en waterverbruik en hier een verbeterslag in maken
  • Bijhouden van de broeikasgasemissies en deze terug dringen
  • Geven van voorlichting over MVO
  • Bieden van ondersteuning duurzame programma’s
  • Bijdrage leveren aan het beschikbaar maken van voedsel en andere essentiële voorzieningen voor achtergestelde groepen
  • Bijdrage leveren aan de Fairtrade Campagne Noordoostpolder

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.