Adres

Hovystraat 1
2982 PC RIDDERKERK
Nederland
0180-428458
http://www.aardoomhoveniers.nl

Contactpersoon

Aardoom Hoveniers

Over Aardoom Hoveniers

Aardoom Hoveniers is een organisatie met ruim 225 jaar tuinervaring. Het bedrijf is opgericht door de in 1758 geboren Jan Willemsz. Aardoom.

Aardoom Hoveniers Hofleverancier

Gemeente Ridderkerk 30 november 2018, Aardoom Hoveniers mag het predicaat ‘hofleverancier’ dragen.
Burgemeester Anny Attema maakte dat vrijdag namens de Commissaris der Koning, Jaap Smit, bekend. Dat gebeurde tijdens een bijeenkomst in de Hofzaal van het gemeentehuis waarin het 225-jarig bestaan van het hoveniersbedrijf werd gevierd. Aardoom, een familiebedrijf met twaalf medewerkers, is de oudste onderneming van Ridderkerk, en het oudste hoveniersbedrijf van Nederland. Uit documenten van de Singelkerk in Ridderkerk blijkt, dat in 1793 ene Jan Aardoom voor het eerst beroepsmatig hovenierswerkzaamheden heeft verricht. Burgemeester Attema sprak lovend over de manier waarop het bedrijf al die jaren heeft geopereerd. Het gaat bij Aardoom om resultaten op de lange termijn en het behoud van het bedrijf voor volgende generaties, met oog voor duurzaamheid en ‘rentmeesterschap’. In 2011 won Aardoom een duurzaamheidsprijs. Het predicaat ‘Hofleverancier’ betekent niet, dat Aardoom voortaan de paleistuinen mag onderhouden. Bedrijven dragen de titel omdat ze laten zien dat ze koninklijke kwaliteit leveren.

Na de toespraak overhandigde burgemeester Attema een oorkonde aan de huidige directeur Dionysios Sofronas en onthulden de burgemeester en de moeder van de directeur een schild dat een plek krijgt aan de gevel van het bedrijfspand.

Inmiddels is Aardoom uitgegroeid tot een zeer moderne totaalhovenier. U kunt ons inschakelen voor het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van tuinen. Terwijl we ook een eventuele herontwikkeling graag voor onze rekening nemen. We hebben ruime ervaring in al deze disciplines. Een van de voordelen van onze lange historie is dat we goed beseffen dat we rentmeester zijn. We geven deze aardbol door aan volgende generaties. Duurzaam tuinieren zit ons dan ook in het bloed. We noemen het zelf ons groene hart dat we laten spreken. Het komt er in de praktijk op neer dat we altijd werken met milieubewuste materialen en machines. En dat maatschappelijk ondernemen voor ons vanzelfsprekend is. Ook onze mensen worden opgeleid met een groen hart. Bewijzen dat onze aanpak werkt zijn er te over. Op de eerste plaats is dat natuurlijk onze leeftijd. Zonder kwaliteit te leveren houd je het geen 225 jaar vol. Daarnaast zijn we onder meer gecertificeerd volgens de beoordelingsrichtlijnen van de Stichting Groenkeur en in het bezit van het predicaat 'Exclusief Geselecteerd door De Tuinen van Appeltern'. Niet minder belangrijk is het Veiligheid Certificaat Aannemingsbedrijven in 1999. Een bewijs dat we zuinig zijn op onze mensen. Wilt u ons een keer persoonlijk spreken, bijvoorbeeld over wat duurzaam tuinonderhoud u kan opleveren? U kunt ons altijd bellen of mailen voor een afspraak. Ook na 225 jaar nemen wij nog steeds ruim de tijd voor onze klanten. Zeker als we daarmee ons groene hart kunnen laten spreken. Tel: 0180-428458 info@aardoomhoveniers.nl www.aardoomhoveniers.nl

Over Aardoom Hoveniers

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
11 t/m 100

MVO activiteiten

  • Klimaatbestendige stad. 3D-Tuinontwerp en 3D-Presentaties
  • Stadsnatuur
  • Groene schoolpleinen en speelnatuur voor kinderen
  • Natuurlijk spelen voor honden
  • Participatietrajecten

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.

Organisatie aanbiedingen