Adres

Molengraaffsingel 29
2629 JD DELFT
Nederland
071 5 450 450
http://www.3M.nl

Contactpersoon

3M Nederland

Over 3M Nederland

3M (Minnesota Mining and Manufacturing) Company is een internationaal technologiebedrijf met meer dan 50.000 producten dat al meer dan 100 jaar nieuwe producten introduceert en perfectioneert, uitvindingen doet en producten ontwikkelt voor uiteenlopende sectoren. Innovaties, mede ontstaan uit combinaties van 45 technologieplatforms, bieden praktische oplossingen voor organisaties en consumenten. Duurzaam ondernemen is voor 3M een manier om wereldwijd rekening te houden met haar sociale en fysieke omgeving. In de praktijk richt het duurzaamheidsbeleid van 3M zich op het streven naar klanttevredenheid en commercieel succes vanuit milieubewuste, maatschappelijke en economische waarden.

Ga naar de pagina MVO activiteiten of bezoek onze website www.3M.nl/MVO voor meer informatie over duurzaam ondernemen door 3M.

Over 3M Nederland

Type organisatie:
Grote (internationale) onderneming
Aantal medewerkers:
251 t/m 500

MVO activiteiten

Pollution Prevention Pays In 1975 introduceerde 3M het Pollution Prevention Pays (3P) programma. Daarmee was 3M de eerste grote industriële onderneming die wereldwijd actief milieukwesties aanpakte. Namelijk door vervuiling te voorkomen bij de bron, in plaats van alleen methodes bedenken om de vervuiling achteraf milieuvriendelijk op te ruimen. 3M Fonds Wereldwijd is iedere 3M-vestiging lokaal actief voor de samenleving waar zij gevestigd is. In 2008 doneerde de 3M Foundation in Amerika meer dan $49 miljoen aan geld en producten aan educatieve en charitatieve instellingen. In het kader van het 50-jarig bestaan van 3M in Nederland is in 2008 het 3M Fonds opgericht. Het 3M Fonds bestaat uit drie onderdelen: - Grote Gift: Donatie van 50.000 euro per jaar aan een goed doel in Nederland. - Helpende Hand: Vrijwilligerswerk door 3M medewerkers onder werktijd. - Kennis Kamer: Delen en beschikbaar stellen kennis en vaardigheden aan goede doelenorganisaties. Life Cycle Management Bij de beheersing van milieu-, gezondheids-, veiligheids- en energie-effecten van 3M producten wordt naar de hele levenscyclus gekeken. Dus van productie, gebruik door consumenten tot afvalverwerking. Dit proces wordt Life Cycle Management genoemd. Bezoek onze website www.3M.nl/MVO voor meer informatie over de MVO activiteiten van 3M.

Resultaten MVO MAPS

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.

Organisatie nieuws