Contactpersoon

Nieuwjaarsevenement 2015

'Toen ik als mezelf kwam, werd ik aangenomen'

Een gesprek met Sven Romkes. Hij wil bedrijven prikkelen een gehandicapte aan te nemen én hij wil gehandicapten afhelpen van hun ‘aangeleerde hulpeloosheid’. Op 20 januari staat hij op het podium van het nieuwjaarsevenement van MVO Nederland.

Sven Romkes werkt op de afdeling Diversity & Inclusion van ABN AMRO. Op deze afdeling stimuleert Yelly de doorstroom van vrouwen naar de top, werkt Jamila aan culturele diversiteit en heeft Sven samen met zijn collega Donald de opdracht talentvolle mensen met een arbeidsbeperking aan te trekken voor de bank. Op 20 januari staat hij op het podium van het nieuwjaarsevenement van MVO Nederland.

Sven Romkes heeft een missie. Hij wil bedrijven prikkelen een gehandicapte aan te nemen én hij wil gehandicapten afhelpen van hun ‘aangeleerde hulpeloosheid’. Gehandicapten zeuren te veel, vindt de rolstoeler. Romkes raakte zelf gehandicapt door een hersenbloeding twee dagen na zijn geboorte. Tot voor kort werd van gehandicapten geen bijdrage aan de maatschappij verwacht en dat heeft ze afhankelijk gemaakt, stelt Romkes. Jonge gehandicapten hebben daar veel minder last van. Zij gaan op zoek naar hun talent en halen daaruit wat ze kunnen. Werken maakt bovendien gezond. Als voorbeeld noemt hij een vrouw met zes chronische ziekten, die zich gezonder voelt dan ooit sinds ze bij de bank werkt.

Jezelf zijn

Sven had het geluk op de mythylschool juf Marga tegen te komen, die wat in hem zag. Elke dag van 4 tot 5 spijkerde ze hem bij, zodat hij een mbo-opleiding en later een hbo-opleiding kon volgen. Het liefst was Sven leraar geworden, maar dat zat er met zijn beperking niet in. In plaats daarvan werd hij onder andere verhalenverteller bij een museum, voorlichter bij een zorginstelling en projectleider van het Wiel&Deal-project, een woonflat voor studenten mét en zonder beperking in Groningen. Via een talentenplatform kwam hij bij ABN AMRO terecht. Na het eerste gesprek werd hij niet aangenomen en vriendelijk verzocht de volgende keer als zichzelf terug te komen. Op advies van zijn oude baas had Romkes zich een pose aangemeten, waarvan hij dacht dat die bij de bank in de smaak zou vallen, maar niet dus. Niet voor niets heeft zijn afdeling de slogan: de afdeling waar je jezelf kan en mag zijn.

Normaalste zaak

In december 2014 is de Participatiewet aangenomen met als doel meer mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen. Romkes heeft zich er persoonlijk zeer sterk voor gemaakt, dat deze wet ook voor hoogopgeleide gehandicapten geldt. Grote kennisintensieve bedrijven kunnen op die manier een voorbeeldfunctie vervullen voor andere en ook bij dit type functies ligt het niet voor de hand om een gehandicapte aan te nemen. Zo is bij ABN AMRO recent een vrouwelijke blinde manager aangesteld, die werkt met een hulphond en braille leest. Zo'n benoeming is ook bij ABN AMRO nog absoluut niet vanzelfsprekend, erkent Romkes. Samen met de AWVN en De Normaalste Zaak werkt hij aan de Ambitie van Zuid. Eén van de activiteiten is een summer school, waarin bedrijven kunnen leren hoe ze om kunnen gaan met een gehandicapte in hun bedrijf. In de workshop op het Nieuwjaarsevenement vertellen ze er meer over.

Verhalenverteller 

Sven vertelt als een onuitputtelijke verhalenstroom. Zijn energie en humor werken aanstekelijk. In zijn boek '50 redenen om een gehandicapte te haten' legde hij zijn leven tot nu toe vast. Speciaal voor MVO Nederland speelt hij de meest bijzondere scènes. Verheug u op het optreden van dit nieuwe talent op 20 januari! Heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dat dan snel, want het aantal plaatsen is beperkt. De toegang is gratis.

Laatst bijgewerkt: 
30-07-2015 14:58