MVO Netwerk Zorg

MVO Expeditie Duurzame Zorg

De zorgsector staat voor een uitdaging: hoe verbeter je de kwaliteit van leven en hoe beheers je tegelijkertijd de kosten? Hoe kunnen we de kwaliteit van leven voor huidige en toekomstige generaties op een duurzame manier borgen? MVO Nederland ontwikkelde de MVO Expeditie Duurzame Zorg  om zorginstellingen te helpen antwoorden te vinden op deze vragen. Positieve gezondheid, circulaire en inclusieve economie waren de drie uitgangspunten voor deze leergang van een jaar, die tweemaal heeft plaatsgevonden.

Tijdens de MVO Expeditie Duurzame Zorg verkenden deelnemers op gestructureerde wijze alle daarvoor relevante thema’s. Verschillende thematische experts fungeerden als gids en praktijkverdieping vond plaats door intensieve uitwisseling tussen de deelnemende koplopers. Maatwerkondersteuning hielp de deelnemers vervolgens om de nieuwe inzichten door te laten werken in de eigen situatie.

Eerste MVO Expeditie afgerond

In 2014 namen Albert Schweitzer Ziekenhuis, BrabantZorg, ParnassiaGroep, Philadelphiazorg, Pi-Groep, Radboudumc, Spaarne Ziekenhuis en het UMC Utrecht deel aan deze Expeditie, lees het persbericht  of bekijk de film die we over hun ervaringen hebben gemaakt.

Expeditie in het Noorden

Voorjaar 2015 startte een nieuwe MVO Expeditie Duurzame Zorg, ditmaal in het Noorden van het land én met aanwezigheid van zogenaamde systeemspelers. Deze rondde af in maart 2016.

Laatst bijgewerkt: 
13-03-2017 13:33