MVO Netwerk Brancheorganisaties

Activiteiten

Het MVO Netwerk Brancheorganisaties kent de volgende activiteiten voor haar deelnemers 

Intervisie- en netwerk bijeenkomsten

Vier maal per jaar is er voor netwerkpartners een bijeenkomst over een belangrijk MVO-thema. Deelnemers worden inhoudelijk bijgepraat, bijvoorbeeld door presentaties van deskundigen en van bedrijven met praktijkervaring. Daarnaast is er ruimte om met elkaar gedachten uit te wisselen en elkaar te prikkelen de eigen problematiek in vereniging of branche voor te leggen. Het doel: samen praktische oplossingen delen.

MVO-Expedities voor branchebeleidsplannen

In een traject van 6 bijeenkomsten leidt MVO Nederland een groep van ongeveer 10 brancheorganisaties in een jaar naar een MVO-beleidsplan voor de eigen branche.

Ondersteuning bij communicatie over MVO

Content over MVO voor de eigen website, een basisartikel over MVO voor in het verenigingsblad, medewerking aan een (gezamenlijk) interview, een melding van (brancheoverstijgend) nieuws in de MVO Nederland nieuwsbrief, een intercollegiaal consult over communicatie en MVO; deze activiteiten zijn beschikbaar in samenwerking tussen u als deelnemer aan het MVO Netwerk Brancheorganisaties en MVO Nederland.

Workshops, presentaties en trainingen

MVO Nederland kent vele producten, diensten en tools waarvan u gratis gebruik kunt maken. Ook zijn er speciale workshops en trainingen voor brancheorganisaties met speciale lage tarieven voor deelnemers aan het MVO Netwerk Brancheorganisaties. Ook is er de mogelijkheid dat een deskundige van MVO Nederland een MVO-thema belicht in een thema-presentatie. Dit kan verschillende MVO-onderwerpen behelzen, van duurzaam inkopen tot ketenverantwoordelijkheid, van transparantie tot de circulaire economie.

Laatst bijgewerkt: 
07-04-2016 16:41