Vergroot je impact

Agenda

donderdag 25 april 2019 - 13:00 tot 17:00
dinsdag 30 april 2019 - 09:30 tot 16:30
maandag 6 mei 2019 - 09:00 tot maandag 17 juni 2019 - 09:00

Koplopernetwerk

Lobby

MVO Nederland stelt met onze partners een duidelijk doel: in 2025 moet het kantelpunt naar de nieuwe economie bereikt zijn. Die nieuwe economie is klimaatneutraal, circulair en inclusief. Om dat te bereiken is het van belang dat we de spelregels veranderen.

MVO Nederland voert een actieve lobby voor een ondernemingsklimaat waarin duurzame koplopers de norm bepalen. Dit doen we door in gesprek te gaan met ambtenaren, bestuurders, Tweede Kamerleden en beleidsmakers. We leveren inbreng die aansluit bij de politieke agenda, maar werken ook agendasettend.

We maken duidelijk wat er moet veranderen om meer ruimte te creëren voor duurzame groei, om de transities te versnellen en om het concurrentievermogen van Nederland te versterken. Hierin bieden onze partners constante inspiratie: als kritisch klankbord en met inspirerende voorbeelden die ons verhaal versterken. We maken ons hard voor systeemveranderingen en voor transities die al onze partners raken, zoals een duurzaam belastingstelsel, stevige ambitie in klimaat- en energiebeleid en de circulaire economie, en een overheid die leidend is in duurzaam inkopen en aanbesteden.

Europa

We zijn ons ervan bewust dat veel wet- en regelgeving afkomstig is vanuit de Europese Unie, zeker als we over de daadwerkelijke systeemveranderingen spreken. Daarom zijn we actief betrokken bij CSR Europe, Ecopreneur en de WBCSD. Meer informatie over onze inspanningen in Europa vind je hier.

Voortgang, nieuws en standpunten rondom onze lobby worden gecommuniceerd via onze nieuwsbrief, de nieuwspagina's op onze website en via sociale media (Twitter, Facebook, LinkedIn). Ideeën of suggesties vanuit partners zijn altijd welkom. Je kan contact opnemen met Suzanne Elias (Den Haag; s.elias@mvonederland.nl) of Arthur ten Wolde (Brussel; a.tenwolde@mvonederland.nl).

Laatst bijgewerkt: 
08-04-2019 11:16