MVO Nederland Award

De jury

Onze jury bestaat uit 9 gerenommeerde experts die in de afgelopen 10 jaar  hun sporen hebben verdiend in de wereld van groene en sociale duurzaamheid. We zijn trots dat zij zich hebben verbonden aan de jury van de MVO Nederland Award. Aangezien MVO Nederland in 2004 is opgericht onder politieke verantwoordelijkheid van oud-premier Jan Peter Balkende, treedt hij op als juryvoorzitter.

Voormalig minister-president Jan Peter Balkenende richt zich als partner bij EY op het MVO-beleid van EY en haar cliënten. Daarnaast is hij hoogleraar aan de Erasmus Universiteit en voorzitter van de Dutch Sustainable Growth Coalition, een samenwerkingsverband van 8 multinationals die zich inzetten voor duurzame groei.

Bert van Boggelen is kwartiermaker van De Normaalste Zaak, een netwerk van 170 mkb-ondernemers en grote werkgevers die het ‘de normaalste zaak’ vinden dat mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt de kans krijgen om naar vermogen deel te nemen (‘inclusief ondernemen’). Eerder was hij onder meer vakbondsvoorzitter van het CNV.
Jan Bom is oprichter en hoofdredacteur van het mediaplatform P+ People Planet Profit, dat inmiddels 12 jaar bestaat. Het platform presenteert praktische, herkenbare en inspirerende best practices op het gebied van duurzaam ondernemen.
Jacqueline Cramer is directeur van het  Utrecht Sustainability Institute en hoogleraar Duurzaam Innoveren aan de Universiteit Utrecht. Voorheen was ze minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer en bekleedde ze diverse functies in de wetenschap en het bedrijfsleven.
Maayke-Aimée Damen is lid van de Young Club of Rome en de Duurzame Jonge 100, werkzaam bij the Ex’tax Project en betrokken bij het Institute for Sustainable Innovation & Development. Daarnaast is ze winnaar van de NASA-Google Innovatiewedstrijd 2012 met een 'Google voor Materialen'.
Marga Hoek is directeur van De Groene Zaak, de ondernemersvereniging met ruim 170 aangesloten bedrijven die zo snel mogelijk willen verduurzamen. Daarnaast is zij voorzitter van Het Groene Brein, het wetenschappelijk equivalent van De Groene Zaak. Hoek schreef ‘Zakendoen in de nieuwe economie’, managementboek van het jaar 2014.
Marjan Minnesma is directeur van Urgenda, de stichting die Nederland sneller wil verduurzamen door koplopers te helpen met opschalen en door innovaties sneller naar de markt te helpen. Ze is in 2013 voor de 3e keer op rij uitgeroepen tot de ‘meest invloedrijke duurzame Nederlander’, en is daarmee aanvoerder van de Trouw Duurzame 100.
Henk Volberda is hoogleraar Strategic Management & Business Policy aan de Rotterdam School of Management van de Erasmus Universiteit. Hij is deskundige op het gebied van sociale innovatie: het creëren van vernieuwing in het arbeidsproces om het werkplezier van medewerkers te verhogen en de ontplooiing van talent te stimuleren om zo de prestaties van organisaties te verbeteren.
Herman Wijffels is hoogleraar Duurzaamheid en Maatschappelijke Verandering aan de Universiteit Utrecht. Hij is verbonden aan het Utrecht Sustainability Institute dat samen met het bedrijfsleven, de overheid en andere sociale partners samenwerkt om kennis over duurzaamheid toe te passen in de praktijk.
Laatst bijgewerkt: 
15-10-2014 22:04