MVO Nederland Award

De genomineerden

Met trots presenteren we u de bedrijven die genomineerd zijn voor de MVO Nederland Award:

Winnaar: Gulpener!

Gulpener heeft de MVO Nederland Award gewonnen. Dat maakte juryvoorzitter Jan Peter Balkenende op 1 december bekend tijdens een diner met alle genomineerden en juryleden. Zowel het publiek als de jury wezen de Limburgse bierbrouwerij aan als de onderneming die in de afgelopen tien jaar het meest toonaangevend is geweest op het gebied van duurzaam ondernemen.

De jury roemde Gulpener vooral om de integrale benadering van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Juryvoorzitter Jan Peter Balkenende: “Gulpener is een inspirerende koploper. Het bedrijf heeft door een jarenlang consistent en ambitieus beleid aangetoond dat met MVO het milieu en de samenleving erop vooruitgaan en tegelijkertijd het bedrijf sterker en veerkrachtiger wordt.” Gulpener is de eerste bierbrouwer die besloot alleen milieuvriendelijk verbouwde grondstoffen te gebruiken. Baanbrekend in de sector was dat Gulpener een lokaal samenwerkingsverband heeft opgezet met boeren uit de regio.

Van 10 oktober tot 10 november heeft het publiek de gelegenheid gehad om te stemmen op een van de genomineerden. Gulpener kreeg maar liefst 44% van de stemmen. Interface (17%) en de Vegetarische Slager (9,5%) werden tweede en derde in de publieksstemming. Op 2 december was John Halmans, directeur van Gulpener, samen met juryvoorzitter Jan Peter Balkenende te gast in de live uitzending van RTL Late Night.

Laatst bijgewerkt: 
08-12-2014 12:00