Expert

Agenda

woensdag 22 november 2017 - 13:30 tot vrijdag 24 november 2017 - 14:30
donderdag 23 november 2017 - 09:30 tot 16:00
donderdag 23 november 2017 - 12:30 tot 17:30

Leefbaarheid

Praktijkvoorbeelden

"Duurzaamheid zit in onze genen en onze productieprocessen", vertelt Richard de Oude, manager bij Croda, enthousiast. Het chemiebedrijf gebruikt sinds 1858 hernieuwbare grondstoffen. "In eerste instantie voor de productie van kaarsen. Intussen maken we ongeveer tweehonderd duurzame componenten, die onze klanten gebruiken in producten voor diverse marktsegmenten. Denk aan verf, cosmetica en...
Een 3-gangendiner voor 45 man met een budget van €100. “Dat kan!” zegt Michael Kuiper, directeur van Desko. 4 á 5 keer per jaar koken 3 van zijn medewerkers en 1 zakenrelatie voor 45 daklozen.
ASR, sinds 2010 partner van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland, vindt het als verzekeringsmaatschappij belangrijk om hun medewerkers te stimuleren en in staat te stellen maatschappelijk betrokken te zijn. Een mooi praktijkvoorbeeld!
Wat doet Coöperatie VGZ aan maatschappelijk betrokken ondernemen? MVO Nederland nam een kijkje…
MVO Nederland vindt dat Gemeente De Bilt een mooi praktijkvoorbeeld heeft van maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO). Duurzaamheid en de Gemeente De Bilt Gemeente De Bilt staat positief en actief tegenover maatschappelijk betrokken en verantwoord ondernemen. Zo zijn zij 5 jaar geleden gestart met de financiële ondersteuning van Samen voor De Bilt als MBO intermediair, en hiervan is de...
MVO Nederland vindt dat Salesforce.com een mooi praktijkvoorbeeld heeft van maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO).
De Nationale MBO Monitor is ontwikkeld door MVO Nederland en MOVISIE, een meetinstrument om Maatschappelijk betrokken ondernemen (MBO) in Nederland in kaart te brengen.
“Een baan is de eerste stap. De tweede - een zelfstandig bestaan - zal hieruit voortvloeien!” Iwan Hoffmans is oprichter van Orion Nova, een sociale onderneming in Oost Slowakije. Voor zijn bedrijf in de productie van koelboxen neemt hij mensen in dienst met een mentale beperking. Veel hiervan zijn Roma van afkomst.
Woningcorporatie Ymere en gemeente Almere gaan samen de nieuwe wijk Almere Hout Noord vormgeven. Daarvoor zetten ze een participatie-onderneming op. Ook bedrijven en bewoners van de wijk deel kunnen nemen.