Keurmerken en certificering

Helpdesk

Praktijkvoorbeelden

Vlees met het keurmerk Duurzaam Varkensvlees komt voor 100% van Nederlandse familieboerderijen die jaarlijks worden gecontroleerd en onafhankelijk zijn gecertificeerd. “De hele keten van varkenshouder tot consument is dus een stuk duurzamer dan bij gangbaar vlees. En, niet onbelangrijk, het is smakelijk en heeft een constant hoge kwaliteit. Vlees waar je met een gerust hart van kunt genieten,”...
Om de duurzaamheid van producten te waarborgen, voerde Bidvest Deli XL een MVO meetsysteem in voor leveranciers. Wat blijkt: “Leveranciers vinden het prettig om op meer beoordeeld te worden dan enkel de prijs”, aldus Nadie Winde, Projectmanager MVO. Bidvest Deli XL is een voedselgroothandel voor onder andere (zorg)instellingen, horeca- en cateringbedrijven. “Onze klanten raakten het overzicht...
Van der Werf Vastgoedonderhoud probeert MVO in alle bedrijfsprocessen te integreren. Van het meten van de duurzaamheidsprestaties, het verminderen van energie en brandstofverbruik tot het opleiden van het vaste personeel. “Het levert een gevoel van trots op. Dat je werkt op een integere manier: integer naar je eigen medewerkers, naar het milieu en naar je klant. Die blijft daardoor terugkomen.”
"Waarom niet?" is het antwoord van Jeannine Durwael-Mathy op de vraag waarom zij duurzaam onderneemt. "Ik vind het niet meer dan terecht dat de mensen in India, Pakistan en Sri Lanka die mijn producten maken een eerlijk loon krijgen."
Chrysal International, producent van bloemvoeding, kreeg een aantal jaar geleden van een Britse supermarktketen de vraag om fairtrade bloemvoeding te produceren. "Deze vraag is voor ons echt het duwtje in de rug geweest om duurzaamheid op de agenda te zetten."
Business Bloemist koopt zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde bloemen en planten in. Bovendien neem de bloemist deel aan de Barometer Duurzame Bloemist.