Internationaal MVO

Aan de slag met IMVO

MVO Nederland biedt informatie, netwerken en tools om u op weg te helpen met Internationaal MVO: 

Doe mee aan het programma Omzet met impact, een programma gericht op duurzaam sourcen, leveren en produceren in ontwikkelingslanden en opkomende economieën. Werk samen met gelijkgestemde bedrijven, experts en stakeholders en vind geschikte zakenpartners in Azie, Afrika en Latijns Amerika.

MVO Risico Checker: hiermee krijgt u snel en makkelijk inzicht in de MVO-risico’s in uw internationale handelsketen. Kies uw product, sector of land, en u bent binnen 5 minuten op weg. Gratis en online.

Stappenplan MVI: Het Stappenplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen is door MVO Nederland en inkoopvereniging NEVI ontwikkeld om inkopers & ondernemers op weg te helpen bij het vormgeven en uitvoeren van duurzaam inkopen. Meer praktische tools voor verantwoord inkopen vindt u hier.

MKB-ondernemers die verantwoord zaken (willen) doen in ontwikkelingslanden en opkomende markten kunnen een IMVO-voucher ter waarde van maximaal € 10.000,- aanvragen bij MVO Nederland.

Onze Grensverleggers zijn ondernemers die al langer bezig zijn met ondernemen over de grens. Op hun blogs vertellen zij hun verhalen, zodat u (en wij) van hun ervaringen kunnen leren.

Moeite om uw buitenlandse partners uit te leggen wat MVO is? Gebruik het nieuwe CSR-passport om hen meer uitleg te geven over MVO. Raadpleeg ook landspecifieke MVO-informatie, als u zaken doet in het (verre) buitenland.

Maakt u producten voor de grote markt van consumenten in ontwikkelingslanden ? Op de Base of the Pyramid (BoP)-markt gaan armoedebestrijding en zakendoen hand in hand. Maar het betreden van deze groeimarkt vereist van een ondernemer een speciale aanpak. Lees hier meer.

Op verschillende MVO thema's waar u mee te maken krijgt bij internationaal zakendoen bieden wij informatieve dossiers, bijvoorbeeld over mensenrechten & arbeidsomstandigheden, biodiversiteit of grondstoffen.

Laatst bijgewerkt: 
27-06-2018 16:17